HV Corbulo
Banen en opleidingen

Kassamedewerker: een van de populairste bijbanen!

Werken als kassamedewerker is een van de populairste bijbanen voor studenten en scholieren. Want het is veel meer dan alleen producten scannen en wisselgeld teruggeven. Maar waarom is een bijbaan als kassamedewerker zo populair en wat zijn de voordelen hiervan? Lees snel meer in onze blog!

 

Kassamedewerker als bijbaan: de voordelen

Wanneer je als kassamedewerker wilt gaan werken, kan je profiteren van een tal van voordelen. Hieronder vind je een overzicht met alle voordelen:

  • Elke winkel of supermarkt heeft kassamedewerkers nodig. In elke stad of dorp zijn winkels te vinden waar je dus aan de slag kunt gaan. Je kunt dus overal gaan werken.

  • Je wordt goed in hoofdrekenen. Als je er eenmaal inzit, weet je binnen een mum van tijd hoeveel geld je de klant zal moeten teruggeven. Ben je niet zo goed in hoofdrekenen? Geen punt! De meeste kassasystemen zijn voorzien van handige rekenmachines, waardoor jij meteen weet hoeveel geld je moet teruggeven.

  • Veel klantencontact. Doordat je rechtstreeks in contact bent met klanten kan je deze ervaring de rest van je loopbaan gebruiken. Klantcontact is voor elk bedrijf relevant.

  • Je verdient je eigen geld. Hierdoor ben je minder afhankelijk van je ouders en kan je je eigen spullen kopen.

 

Meer dan alleen een bijbaan

Als kassamedewerker draag je verschillende verantwoordelijkheden. Je zorgt er namelijk voor dat klanten hun wisselgeld weer terugkrijgen. Ook zorg je ervoor dat je aan het einde van de dag geen kasverschil hebt. Je hebt dus best wel wat verantwoordelijkheid.

Daarnaast ben je ook nog eens het gezicht van het bedrijf. Jij bent namelijk het laatste gezicht die een klant ziet, voordat hij of zij de winkel uitgaat. En je wilt immers dat elke klant tevreden de winkel uitgaat. Werken als kassamedewerker is dus een belangrijke functie binnen elk bedrijf!