HV Corbulo
Image default
Aanbiedingen

Kijk niet verkeerd: 6 regels voor de beginnende digitale marketeer

online marketing nederland

Ingenieurs, taalkundigen, advocaten – mensen met een grote verscheidenheid aan achtergronden en achtergronden komen naar digitale marketing. Eerst zullen ze de basisdingen moeten beheersen die een ervaren internetmarketeer automatisch doet, en pas daarna moeten ze doorgaan met een gedetailleerde studie van technologieën en tools. Deze digitale kennis wordt doorgegeven van oudsten op junioren, het wordt opgedaan door honderden uren werk, tientallen fakups en miljoenen uitgegeven geld.

Maak back-ups van informatie

U werkt op een laptop en drinkt aromatische koffie – hardop! – een onhandige handbeweging, en het mediaplan dat je de afgelopen 3 uur hebt geteld, de verslagen van de laatste twee werkdagen en het archief van de klant voor anderhalf jaar worden overspoeld met een warme drank en gaan volledig verloren. Er is simpelweg geen tijd voor ervaringen, er moet iets beslist worden. Een ervaren marketeer zal waarschijnlijk boos zijn over deze gang van zaken, maar dit zal voor hem geen onherstelbare tragedie zijn, omdat alle werkbestanden in de cloud moeten worden opgeslagen: Google, Dropbox en andere analogen. Het volstaat om een ​​andere laptop te openen, in te loggen op uw aanmeldingen – en de wereld is opgeslagen, alle informatie is aanwezig. Als u de wijzigingen moet noteren – de taak is gewijzigd of de bewerkingen waren aanvankelijk onjuist, een back-up van de advertentiecampagne komt u te hulp, waardoor u tijd en zenuwen kunt besparen. Om dit te doen, is het niet nodig om ze te uploaden en te verzamelen in een archief, het is voldoende om regelmatig volledig accounts in Google Editor op verschillende computers te downloaden.

Houd de veiligheid in de gaten – onthoud wachtwoorden

Een digitale marketeer in een bureau leidt meestal meerdere projecten: toegang tot verschillende advertentiesystemen, call-tracking en analyseservices. En er zijn klantgegevens die niet verloren kunnen gaan. Hoe om te gaan met wachtwoorden:

 • gebruik lange wachtwoorden met afwisselende cijfers en symbolen – u kunt een wachtwoordgenerator gebruiken;
 • bewaar wachtwoorden niet op papier;
 • onthoud geen wachtwoorden in de browser;
 • bewaar geen wachtwoorden op de computer in een bestand met de naam “wachtwoord” of “wachtwoord” – één virus is voldoende om deze gegevens te stelen.

Technologische oplossing – de zogenaamde “beheerders” van wachtwoorden. Ik gebruik LastPass al vele jaren, dat wachtwoorden genereert, onthoudt en automatisch toepast. Het loont ook de moeite om voor de veiligheid van uw computer of laptop te zorgen: wij stellen auto-blocking in bij verlies / diefstal of gewoon nieuwsgierige blikken. Ons bureau heeft een bedrijfsstandaard van 30 seconden – het apparaat wordt automatisch geblokkeerd als het langer dan deze tijd niet wordt gebruikt. 

Ik raad je aan om je in de instellingen te verdiepen en een wachtwoord en automatische vergrendeling op je laptop in te stellen, zelfs als je bedrijf dergelijke veiligheidseisen niet heeft, maar je tegelijkertijd periodiek in openbare plaatsen zoals cafés of coworking-ruimtes werkt.

Controleer honderd keer – upload er een

Deskundigen vergissen zich ook, alleen in tegenstelling tot beginners vinden en repareren ze zelfstandig hun deurstijlen. De vaardigheid om zichzelf te controleren, fouten te zoeken in een reclamecampagne en de eigen resultaten te controleren, wordt ontwikkeld in het eerste jaar van het werk van een specialist. Een beginner kan tot 30% van zijn tijd besteden aan een taak om zichzelf te controleren, en terecht! Hoe u het sneller en efficiënter kunt doen:

Zoek naar grammatica, syntaxis en typefouten

U kunt dit beter doen in de opstartfase. Zelfs een middelbare school in het Russisch beschermt je niet tegen fouten als je reclame maakt voor een specifiek product. Onthoud de ingebouwde foutcontrolefuncties in de software. U kunt bijvoorbeeld een typefout in een woord in Excel vinden met de functie Controleren >> Spelling.

We gebruiken ook online services:

ADVEGO – vindt spelfouten in 15 talen, typefouten, ontbrekende of extra letters, spaties tussen woorden, grammaticale en morfologische fouten.

Het resultaat beheren van het laden van een advertentiecampagne in Google Ads-systemen

Het is efficiënter om uit te voeren in bulkeditors – Google Editor. Deze controle kan in twee fasen worden opgesplitst:

 • Controle van de juistheid van het gebruik en de geletterdheid van het schrijven van de tekstelementen van de advertentie.

We selecteren alle campagnes van een vergelijkbaar type en vervolgens sorteren we de elementen die we controleren alfabetisch. Daarna herhalen we het sorteren en controleren op alle soorten elementen: kopteksten, tekst, snelle links, weergegeven link, enz. Met deze methode worden fouten en typefouten direct duidelijk.

 • De instellingen van de advertentiecampagne controleren.

Er zijn geen universele instellingen die voor alle accounts moeten worden ingesteld. Maar er zijn typische fouten die leiden tot een afname van de efficiëntie en soms tot een aanslag op het budget:

 1. vergeet uitsluitingszoekwoorden in te vullen – en het budget werd besteed aan irrelevante zoekopdrachten;
 2. stel geen daglimiet in – en besteed een maandelijks budget per dag.

De controle over het resultaat houdt niet op bij het lanceren van reclamecampagnes. Bij accountmanagement op lange termijn is het noodzakelijk om elk half jaar een interne audit van uw eigen advertentiecampagnes uit te voeren om met een frisse blik te kijken en gebreken te vinden. Om dit te doen, is het beter om een ​​checklist te gebruiken – een voorbeeld van een vergelijkbare lijst die we in een bureau gebruiken.

Lees de hulp opnieuw

Voel je vrij om de officiële referenties regelmatig opnieuw te lezen. Dit is normaal voor een specialist van elk niveau, omdat siteregels regelmatig worden bijgewerkt. Zoek bij twijfel informatie in de help:

 • Google-advertenties
 • Google Analytics

Ik herlees officiële bronnen voordat ik technische taken uitvoer, en ook tijdens de voorbereiding op examens voor sitecertificering – en een actieve digitale marketeer is altijd in staat om voor een of ander examen te slagen.

Leren is een onderdeel van het werk

Als je de ontwikkeling van de branche niet bijhoudt en geen nieuwe tools leert, zul je onvermijdelijk downgraden. Volg de officiële mailinglijsten, nieuws, youtube-kanalen:

 • Officieel Google-kanaal
 • Beïnvloeders en experts:
 • Blogs van technologiebedrijven, blogs van grote bureaus, portals

Onthoud de sluwheid van cijfers

Een prestatiemarketeer neemt beslissingen op basis van de gegevens die hij ontvangt, dus het is belangrijk om rekening te houden met de mogelijke bedrieglijkheid van cijfers. Dit is een serieuze vraag in statistiek en kansrekening. Begin met Darell Huff’s How to Lie With Statistics als je niet diepgaand hebt gestudeerd. Het is geschreven in een eenvoudige en begrijpelijke taal – het duurt drie tot vier uur om het te lezen. Veelgemaakte fouten bij data-analyse:

Onvoldoende monster

De meest voorkomende fout bij het analyseren van plaatsingsresultaten zijn beslissingen op basis van onvoldoende gegevens.

Valse gevolgtrekking over oorzaak en gevolg

Als u twee monsters analyseert, moet u ervoor zorgen dat de vergelijking geldig is. 

De gebruikte indicator geeft een verkeerde beschrijving van de stand van zaken

Wanneer bijvoorbeeld bij het optimaliseren van CPA met een beperkt budget, conclusies worden getrokken op basis van het aantal conversies en niet op basis van CR. Ze verhogen de conversieratio’s, ‘draaien’ deze campagne een maand lang en uiteindelijk zien ze dat de kosten van de applicatie zijn verdrievoudigd.

Conclusie

De accumulatie van ervaring vindt niet plaats gedurende enkele dagen of zelfs weken, dus u moet zich voorbereiden op het feit dat u tijdens het ontwikkelen van uw vaardigheden fouten niet kunt vermijden. De vraag is hoe je de frequentie van fakups kunt verminderen, de taak is om de schade te minimaliseren. De meeste scholen in de vroege stadia zijn te wijten aan onwetendheid of misverstand over de fundamentele dingen die specialisten automatisch doen. Bewaar deze richtlijnen om u te concentreren op het verkennen van nieuwe technologieën, tools, mechanica en promotiestrategieën. En al het andere komt met ervaring en natuurlijk de wens om een ​​coole specialist te worden.

Laten we de regels kort herhalen:

 • We onthouden over back-ups en slaan nooit informatie op één medium op;
 • Beveiliging staat voorop – wees voorzichtig met wachtwoorden;
 • Controleren op fouten. En dan controleren we nogmaals;
 • We herlezen de sitereferenties;
 • We zijn constant aan het leren en pompen onze vaardigheden op;
 • We houden rekening met de verraderlijkheid van statistieken en optimaliseren advertenties op basis van gegevens.

Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com 
BE: +32 499 41 46 24 

web developer

https://webdevelopmentapp.com/nl/online-marketing.html

Gerelateerde artikelen

De opleiding tot leefstijlcoach

Hoe ook jij eenvoudig zuiniger kan gaan leven!

Koffie voor jouw koffiepunt