HV Corbulo
Image default
Bedrijven

Arbodienst kiezen – waar moet ik op letten?

Als werkgever heb je je handen vol aan de regelingen die komen kijken bij het hebben van het personeel. Wellicht moeten je bus-of vrachtwagenchauffeurs gekeurd worden of ben je op zoek naar een arbodienst in Arnhem die je de re-integratie van je werknemers toevertrouwt. Waar moet je op letten, wanneer je een arbodienst in je bedrijf toelaat? Vraag jezelf in ieder geval het volgende af:

Is de arbodienst gecertificeerd?

Een arbodienst helpt jou en je werknemers bij het opstellen van een verzuim- en arbeidsomstandighedenbeleid. Dit zijn belangrijke zaken en als je wilt dat alles ordelijk verloopt, heb je een gecertificeerde arbodienst nodig die weet wat hij doet. De SBCA is de stichting die erop toeziet dat arbodiensten voldoen aan de wettelijke vereisten en op hun site vind je dan ook per regio een lijst met gecertificeerde arbodiensten.

Is de bedrijfsarts BIG-geregistreerd?

Voordat je met een arbodienst in zee gaat, wil je jezelf ervan verzekeren dat de bedrijfsarts, maar ook andere medische specialisten, BIG-geregistreerd zijn. Je kunt dit aan de desbetreffende arbodienst vragen, maar je kunt ook zelf op BIG-nummer, naam en specialisme zoeken in het BIG-register.

Past deze dienstverlening bij mijn bedrijf?

Als je op zoek bent naar een arbodienst in Arnhem, heb je wellicht veel keus en misschien ben je geneigd om voor de goedkoopste optie te gaan. Dienstverleningen kunnen echter sterk verschillen per arbodienst, dus kijk eerst wat je nodig hebt. Wil je gebruikmaken van een uitgebreidere dienstverlening, waarbij je ook een casemanager kunt inschakelen naast een bedrijfsarts? Wil je alles uit handen geven, dus ook de administratie, of wil je liever van een goedkoper en minder uitgebreid pakket gebruikmaken? Houd er rekening mee dat als jouw bedrijf een OR heeft, je deze moet betrekken bij je keuzes. Zij hebben stemmingsrecht en zouden je keuzes kunnen afkeuren.