Kom alles te weten over een eikenhouten vloer en maak je huis een stukje mooier

Ik weet zeker dat je weet dat er een heleboel opties zijn om uit te kiezen als je al op zoek bent naar houten vloeren. Eikenhouten vloeren staan bovenaan ieders lijstje. Ik stel voor om de alternatieven te controleren, voordat je voor het eerst gaat duiken en een massief eikenhouten vloer koopt. We zullen hier wat kooppunten bekijken, zodat u kunt bepalen of een eikenhouten vloer echt uw beste keuze is.

Eikenhout vloer in vergelijking met een eiken laminaat vloer

Bij het overwegen van houten vloeren is het altijd een goed idee om een directe vergelijking te maken met een laminaat en een technisch alternatief. Dit komt omdat ze er na alles wat er gezegd en gedaan is niet zo verschillend uit zullen zien. Als u op zoek bent naar een goedkope houten vloer, dan is laminaat echt de enige keuze.

Niet alleen is het in eerste instantie goedkoper om te kopen, maar het is ook goedkoper om te onderhouden. Massieve houten vloeren hebben eigenlijk maar één groot voordeel ten opzichte van laminaat, en dat is de mogelijkheid om ze te schuren als ze beschadigd raken. Naast laminaat kun je ook grote verschillen opmerken in vergelijking met PVC vloeren.

Wat is dan het grote verschil?

Een houten vloer moet ook op uw lijstje staan van dingen om naar te kijken. Het prijsverschil tussen technische en laminaatvloeren is meestal minimaal, en technische vloeren kunnen indien nodig ook daadwerkelijk geschuurd worden, maar slechts één of twee keer. Engineered gebruikt meer echt hout dan laminaat en is meestal steviger.

Bij een technische vloer is de toplaag eigenlijk een dunne laag hout, terwijl het bij laminaat een plaatje van hout is. Er zijn twee scholen die nadenken over de verschillen. Sommigen vinden dat hoe minder bomen er worden gekapt, hoe beter voor het milieu. Degenen die de voorkeur geven aan massief en gemanipuleerd hout voelen dat het kappen van de bomen beter is voor onze planeet dan kunststoffen en harsen, omdat bomen een zeer hernieuwbare bron zijn.

Eikenhouten vloer ziet er qua design geweldig uit

De meeste mensen die eikenhouten vloeren willen, doen dat vanwege het uiterlijk. Met de huidige vlektechnieken moet men echter waarschijnlijk eerst een aantal monsters bekijken voordat men beslist wat het beste bevalt. Eikenhouten vloeren alleen al kunnen in donkere kleuren worden gelegd, lichte kleuren tot aan het wit, en ook rode of kersen kleuren.

De natuurlijke kleur van een eikenhouten vloer is licht gebruind, met donkere, bruine strepen die in één richting gaan. U kunt verwachten dat echte massief houten vloeren gebreken hebben, zoals wormgaten, die tot op zekere hoogte wenselijk worden geacht omdat ze karakter toevoegen aan het hout.

Eikenhouten vloer is altijd duurzaam

Veel mensen die niet vertrouwd zijn met houten vloeren zijn standaard op eiken omdat ze veel verkeer in hun huis voorzien. Dit komt omdat de eik een van de sterkste bomen ter wereld is, waardoor een aantal van de meest duurzame houtsoorten ontstaan. Als het gaat om massief houten vloeren, kunt u dit gebruiken om te meten hoe duurzaam een vloer zal zijn tot op zekere hoogte. Bij houten vloeren en laminaat zal de stevigheid van het eindproduct echter meer afhankelijk zijn van de samenstelling van de vloer, en niet zozeer van de toplaag.

https://www.vloerenbaas.nl/