HV Corbulo
Image default
ZZP

Lening aanvraag geweigerd: dit moet je doen!

We kijken regelmatig hoe u zich kunt kwalificeren en krediet kunt aanvragen. Dus deze week dachten we eens naar de andere kant van de medaille te kijken: als je een lening is geweigerd, wat kun je dan doen?

Een lening geweigerd worden is inderdaad een frustrerende situatie. Of je nu geld nodig hebt om door een noodgeval heen te komen of een onverwachte uitgave te dekken, als het antwoord nee is, kun je je een beetje hulpeloos voelen en niet zeker weten wat je nu moet doen.

Hier is ons beste advies.

Als u een lening is geweigerd – wat kunt u doen?

Het antwoord op het weigeren van een lening – wat kunt u doen? kan worden teruggebracht tot een proces in drie fasen:

Houd je hoofd koel

Het moment dat je ziet of hoort “Sorry, we kunnen je niet aanbieden…”, het is verleidelijk om nog een aanvraag te sturen naar meer kredietverstrekkers die je misschien kunnen helpen. Neem echter even de tijd om te ademen en na te denken. 

Als vuistregel geldt dat mensen alleen in korte tijd veel krediet aanvragen in twee situaties: ze zitten al in de financiële problemen, of ze anticiperen in de nabije toekomst op geldproblemen. 

Als een kredietverstrekker ziet dat je in korte tijd veel krediet hebt aangevraagd, gaan ze ervan uit dat dit het geval is, wat als een rode vlag zal fungeren en ervoor zorgt dat je niet wordt goedgekeurd voor de lening. Let hierbij op de hypotheek met BKR opties, hypotheekverstrekkers zijn namelijk nog strenger.

Het hele ding kan ook sneeuwballen. De eerste afwijzing zorgt ervoor dat je niet wordt goedgekeurd voor de tweede aanvraag, waardoor je niet meer wordt goedgekeurd voor de derde, enz… Stop in plaats daarvan en overweeg al je opties voordat je een nieuwe aanvraag verzendt.

Denk na over waarom u bent afgewezen.

Als u een krediet wordt geweigerd, kan de kredietverstrekker u misschien vertellen waarom u bent afgewezen. (Opmerking: de geldschieters hoeven dit niet te doen.)

Als uw geldschieter het u niet kan vertellen, is het tijd om Sherlock Holmes te spelen. Controleer eerst uw krediet score – in dit artikel leggen we uit hoe u dat gratis kunt doen – en controleer of de leningen die u overweegt goed passen bij uw krediet score. Als uw krediet score een betere score is dan u dacht: misschien vraagt u een lening aan die niet bij u past. Als uw kredietscore niet zo gezond is als u had gehoopt, kunt u misschien beter een lening met een slecht krediet aanvragen om uw kredietscore te herstellen.

Denk er ook aan om uw kredietdossier te controleren op eventuele fouten

Uit een onderzoek vorig jaar bleek dat ongeveer 10 miljoen volwassenen in de VK fouten aantroffen in hun kredietdossiers. Deze fouten hebben een domino-effect gehad op hun vermogen om mobiele telefoon contracten wat leidde tot een BKR en telefoonabonnement, creditcards, persoonlijke leningen en zelfs financiering voor hun huis te krijgen.

In feite heeft meer dan 20% van degenen die hun records hebben fouten gevonden. Het werkelijke aantal kan echter nog hoger zijn omdat er zo weinig mensen hun rapporten controleren!

Aan de andere kant, als u problemen heeft met uw inkomen of leengeschiedenis, zouden uw volgende stappen moeten zijn om zoek naar alternatieve kredietbronnen.

Snelle kanttekening: een fout in uw kredietdossier betekende dat u een lening werd geweigerd – wat kunt u doen?

Als u denkt dat er een fout in uw kredietdossier, moet u eerst contact opnemen met de aanbieder of schuldeiser die verantwoordelijk is voor de fout. Als je dossier bijvoorbeeld zegt dat je een betaling hebt gemist die je zeker niet hebt gemist, moet je dat bedrijf bellen. Zorg ervoor dat je ook bewijs hebt — bonnetjes, betalingsbewijzen, enz. Als er een fout is gemaakt, zijn ze wettelijk verplicht om hun administratie binnen 30 dagen bij te werken. Deze update gaat dan naar het kredietbureau en wordt uit uw dossier gewist.

https://www.leningenhypotheek.com/1500-euro-lenen/