HV Corbulo
Image default
Sport

Thuis een personal trainer opleiding volgen? Ja dat kan!

Kies de meest geschikt online cursus voor personal trainers

Er zijn diverse cursussen en opleidingen voor aspirant personal trainers om thuis online te volgen. De opleiding personal coach is een interessante opleiding voor iedereen die affiniteit heeft met fitness en training zodat je mensen zelf kan begeleiden om een sportief en strak lichaam te krijgen. Naast dat de opleiding sportief is, is deze ook ontzettend goed voor het lichaam omdat je dagelijks bezig bent met oefeningen die je in theorie leert en in de praktijk toepast. Met opleidingen tot personal trainer leer je alles over het effect van intensieve (kracht)sport op het lichaam. De volgende thuisstudie fitness mogelijkheden kunnen laagdrempelig vanuit huis worden gevolg en zijn volwaardige opleidingen waarmee je na afronding direct aan de slag kunt als personal coach. Je kan meestal voor individuele opleidingen kiezen, maar soms zijn er ook pakketten beschikbaar die je korting geven en waar je dus een geheel opleidingsplan hebt klaarliggen. 

Fitnesstrainer A Sport & People

Een zeer bekende en populaire personal trainer opleiding is de fitnesstrainer a opleiding. Hier leer je alle basiskennis die je nodig hebt om aan de slag te kunnen als personal trainer. Deze opleiding kan je klassikaal, maar ook online volgen. De opleiding duurt ongeveer 4 maanden en het slagingspercentage is 90%. Een voordeel van deze opleiding is daarbij ook dat je geen vooropleiding nodig hebt en je instroomt op MBO niveau 3. Als je deze opleiding hebt voltooid kan je ook nog een vervolgopleiding Fitnesstrainer B volgen. Deze opleiding is helaas niet thuis te volgen. 

LOI opleiding tot personal trainer

De LOI personal trainer cursus biedt ook een flexibele manier van online studeren op afstand. De opleiding duurt slechts 8 maanden en bevat een zeer hoog slagingspercentage van bijna 100%. Je leert als personal coach aandacht te krijgen voor het menselijk lichaam en leert alles over metabolisme en een sportieve leefstijl die met gezonde voeding wordt gecombineerd. Je leert maatwerk te bieden aan de klanten die bij jou komen voor een leefstijl verandering of om gezond te blijven. Je leert naast fysieke aspecten in de opleiding ook hoe je iemand stimuleert om mentaal in de juiste balans te komen. LOI biedt dezelfde opleidingen aan als Sport & People, maar net even met een andere invulling. Zoals je kunt lezen duurt de opleiding wel wat langer. 

NHOC personal coach

Met deze cursus leer je naast personal coach alles over ondernemerschap en zelf om jouw eigen fitnessschool op te kunnen zetten. Je leert alles over trainen, spierkracht, vetverbranding en goede voeding die je eet in combinatie met diverse sporttrainingen. Je leert ook hoe je jouw cursisten motiveert om het sporten vol te houden. Tevens leer je hoe men gewichtsverlies kan bereiken met sport en hoe men zijn conditie stabiel en in balans houdt. De online cursus omvat onder andere de volgende onderdelen die aan bod komen:

– Een eigen onderneming opzetten
– Manieren om te starten als personal coach
– Promotie en cliënten aansporen om bij jou te gaan sporten
– Het opstellen van trainingsschema’s voor individuen
– De werking van het metabolisme, zoals het verbruik van energie
– Basisleer voor fitness
– coördinatie in combinatie met kracht en uithoudingsvermogen
– Trainingsstructuur en blessurevrij sporten

Al het lesmateriaal wordt aan huis geleverd. Je krijgt online een coach toegewezen. Je studeert dus lekker op jouw eigen manier en tempo. Je krijgt een map met alle theorie. Verder gebruik je thuis je eigen oefenmaterialen. Optioneel kun je ook nog eens 300 uur stage lopen bij de opleiding. Dit is een pluspunt op je CV. Na afronding kun je ZZP-er worden of een eigen sportschool starten. Ook kun je in loondienst gaan bij een fitnesscentrum of mensen van leefstijl adviezen voorzien als personal trainer of voeding-en bewegingscoach.

 

Gerelateerde artikelen

Ervaar de voordelen van thuis trainen met EMS

Personal Training – Small Group Training – Body & Mind .

Hoe kun je als moeder een kind die van voetbal houdt de beste laten worden?