HV Corbulo
Image default
Mode en Kleding

Tips bij het kiezen van het soort regenkleding

Tips bij het kiezen van het soort regenkleding

Je moet altijd regenkleding in je garderobe hebben zoals een lange regenjas heren, of je nu ergens woont waar het de hele tijd regent of niet. De keuze voor wat voor soort regenkleding hangt af van een aantal zaken: de soort stof, je budget en hoe vaak je het item moet dragen. Als je bijvoorbeeld gaat wandelen op een plek waar het vaak en hevig regent, dan is waterdichte Gore-Tex een goede optie, want het houdt alles behalve de zwaarste regenbuien buiten. Het belangrijkste om te onthouden bij het kopen van regenkleding is dat het ademend en comfortabel genoeg moet zijn voor dagelijkse activiteiten.

Kies tussen actieve en dagdagelijkse regenkleding

Bij het beslissen welk type regenkleding, zoals een regenjas dames getailleerd, moet worden meegenomen, is het belangrijk om rekening te houden met je activiteit. Als de regenkleding wordt gebruikt voor sport of hardlopen, kan het de moeite waard zijn om te investeren in een duurder actief regenpak. Aan de andere kant is vrijetijdskleding beter geschikt voor dagelijks gebruik. Als dit je primaire doel is om in waterdichte kleding te investeren, zoek dan naar een betaalbaar dagdagelijks item dat de prestaties niet opoffert.

Overweeg het soort stof dat je wilt gebruiken

Bij het kiezen van het type stof dat je wilt voor je regenkleding, zoals een regenbroek heren, zijn er veel factoren waarmee je rekening moet houden. Katoen is zacht en ademend, maar niet waterdicht. Wol is warm maar ook niet waterdicht. Synthetische stoffen zijn waterdicht, maar niet ademend. Nylon is zowel winddicht als waterdicht, terwijl polyester winddicht en waterafstotend is. De beste keuze qua stof hangt af van je wensen. Als je voor langere tijd in de sneeuw of regen gaat, dan is nylon of polyester de beste keuze. Ze zijn bestand tegen zware omstandigheden zonder nat of zwaar op je lichaam te worden. Als je iets nodig hebt dat je warm houdt als het erg koud is, dan is wol beter. Wol absorbeert vocht van binnenuit het kledingstuk in plaats van alleen de bovenste lagen te bedekken zoals andere materialen doen.

Zorg ervoor dat de regenkleding waterdicht is

Regenkleding is ontworpen om je droog te houden als je in de regen staat, maar slechts enkele van hen zullen dat ook echt doen. Een goede regenjas is waterdicht en ademend. Het moet ook ventilatieopeningen hebben zodat vochtige lucht naar buiten kan. Controleer de naden zorgvuldig op kleine gaatjes waar water kan binnendringen door stiksels of rond ritsen. Zorg ervoor dat ze goed afgesloten zijn. Als ze nog niet zijn dichtgeplakt, vraag dan iemand bij je plaatselijke sportwinkel hoe je ze het beste zelf kunt afsluiten voordat je deze gaat gebruiken.

Kies het juiste type regenkleding voor jouw lichaamsvorm

Wanneer je kiest wat voor soort regenkleding je mee wilt nemen, is het belangrijk om te overwegen hoe je lichaam in verschillende soorten regenkleding past. Als je bijvoorbeeld een grotere buste hebt, kan het handig zijn om te zoeken naar een regenjas met ingebouwde plank-bh’s of een andere vorm van vulling en ondersteuning. Je wilt iets dat goed past zonder voortdurend de riemen te moeten verstellen of het bovenste gedeelte bij de borst omhoog te trekken.