HV Corbulo
Image default
Zakelijk

Wanneer heb je een opslagruimte nodig?

Een mens verzamelt nogal wat spullen doorheen de tijd. Al die spullen hebben in normale omstandigheden allemaal netjes hun eigen plaatsje, maar wat als je om een of andere reden je gerief tijdelijk niet meer kwijt kunt? Het huren van een opslagruimte is in dat geval een perfecte oplossing. De ruimte is vrij te kiezen naar afmeting en je bepaalt helemaal zelf hoe lang je de ruimte nodig hebt. Een goed idee dus als je naar tijdelijke stockagemogelijkheden voor je gerief zoekt.

Het huren van een opslagruimte tijdens een verbouwing

Als je van plan bent om te verbouwen, denk je best vooraf al even goed na over waar je met je gerief heen kunt. Eén of meerdere ruimtes van je woning zullen voor de verbouwing leeggehaald moeten worden en als je alles zomaar in de andere kamers gaat bij plaatsen, wordt het al snel erg chaotisch. Hier zie je al meteen het voordeel van een opslagruimte.

Een opslagruimte huren als je voor langere tijd je woning verlaat

Heb je een lange reis of een lang verblijf in het buitenland voor je werk op de agenda staan? Ga je bijvoorbeeld verhuizen naar Volendam dan is er opslagruimte volendam. Ga je tijdens die periode je woning verhuren? Voor de meubels kun je nog een afspraak maken met de huurder dat die in de huur inbegrepen zijn, maar uiteraard moet je voor je ander gerief wel een oplossing vinden. Door het huren van een opslagruimte betaal je een beperkte prijs, maar heb je aan de ander kant wel het voordeel van de huuropbrengst. Je huurder tevreden met een tijdelijk onderdak, jij tevreden dat je woning rendeert als je er zelf tijdelijk niet woont.

Het huren van een opslagruimte bij een scheiding

Bij een scheiding is het vaak zo dat de woning ofwel verkocht wordt ofwel dat een van de partners erin blijft wonen. Als je voor jouw deel van de bezittingen een bestemming zoekt, is ook hier weer het huren van een opslagruimte ideaal. Je spullen staan veilig en je kunt rustig uitkijken naar een nieuw stekje.

Enkele andere voorbeelden

De omstandigheden hierboven zijn in veel gevallen de oorzaak van de nood aan een tijdelijke opslagruimte voor meubels en bezittingen. Toch zijn er nog andere voorbeelden te bedenken waarin dit een goede oplossing is. Denk maar aan het uitbaten van een webshop waarbij plaats nodig is voor het stockeren van de voorraad, of een hobby waarvoor veel of groot materiaal vereist is waar je thuis niet de plaats voor hebt. Je kunt ervan uitgaan dat het huren van een opslagruimte zo vaak als perfecte oplossing uit de bus komt bij een, al dan niet tijdelijk, plaatsgebrek. Het is ook een makkelijke oplossing omdat het relatief goedkoop 

 

Gerelateerde artikelen

Retraites-nederland.nl – Hét platform voor jouw retraite

Advocaat Soest voor al uw juridische vraagstukken

Start als hypotheekacceptant