HV Corbulo
Image default
Gezondheid

Chinese acupunctuur kliniek Breda

Acupunctuur is een oude Chinese geneeskundepraktijk die zich richt op het behandelen van patiënten door middel van het stimuleren van specifieke punten op het lichaam met behulp van naalden. Deze techniek wordt al duizenden jaren gebruikt in China en andere delen van Azië en wordt nu steeds populairder als aanvulling op de westerse geneeskunde. In Breda, bij kliniek Chinatuur kunt u terecht voor professionele acupunctuur behandelingen. Drs. G. Wei, de eigenaar en behandelaar bij de kliniek voor acupunctuur Breda heeft een studie acupunctuur in China en in Nederland gevolgd. Zij is eveneens in het bezit van diploma Westerse Geneeskunde.

In de westerse geneeskunde wordt ziekte vaak behandeld door middel van medicijnen, chirurgie en andere medische interventies. Deze benadering richt zich vooral op het behandelen van de symptomen van de ziekte. Acupunctuur daarentegen richt zich op het herstellen van de balans en harmonie in het lichaam, wat kan leiden tot genezing op een dieper niveau.

Een van de belangrijkste voordelen van acupunctuur als aanvulling op de westerse geneeskunde is de mogelijkheid om pijn te verlichten. Veel patiënten die lijden aan chronische pijn, zoals rugpijn of migraine, hebben baat bij acupunctuur. In plaats van het gebruik van pijnstillers, die vaak bijwerkingen hebben en verslavend kunnen zijn, kan acupunctuur de pijn verminderen zonder deze bijwerkingen.

Acupunctuur kan ook worden gebruikt om stress en angst te verminderen. Dit is vooral nuttig voor patiënten die lijden aan angststoornissen, depressie of andere psychische aandoeningen. Acupunctuur kan helpen bij het reguleren van de neurotransmitters in de hersenen, waardoor de stemming verbetert en stress wordt verminderd.

Een ander voordeel van acupunctuur is de mogelijkheid om de spijsvertering te verbeteren en het immuunsysteem te versterken. Dit is vooral belangrijk voor patiënten die lijden aan chronische aandoeningen zoals prikkelbare darmsyndroom (PDS) of auto-immuunziekten. Acupunctuur kan helpen bij het reguleren van de darmbewegingen en de immuniteit, waardoor de symptomen van deze aandoeningen worden verlicht.

Acupunctuur kan ook worden gebruikt als aanvulling op de behandeling van kanker. Veel patiënten die chemotherapie of bestralingstherapie ondergaan, ervaren bijwerkingen zoals misselijkheid en braken. Acupunctuur kan helpen deze bijwerkingen te verminderen en de patiënt comfortabeler te maken tijdens de behandeling.

Hoewel acupunctuur als aanvulling op de westerse geneeskunde steeds populairder wordt, is het belangrijk op te merken dat het geen volledige vervanging is voor medische behandelingen. Acupunctuur kan zeker helpen bij het verlichten van symptomen en het verbeteren van de kwaliteit van leven. Vanuit de meeste aanvullende zorgverzekeringen kunt u een vergoeding ontvangen  voor de behandeling. Benieuwd naar de tarieven voor acupunctuur, heeft u een vraag of wilt u een behandeling boeken? Kijk dan even op de website van Chinatuur of maak een afspraak via 076-5620132.

https://www.chinatuur.nl/