HV Corbulo
Image default
Woning en Tuin

De veelzijdigheid van lamellen en jaloezieën

Er zijn vele soorten raamdecoratie met ieder verschillende uitstralingen, functies, voordelen en eigenschappen. Lamellen en jaloezieën kunnen een ruimte een geheel andere uitstraling of sfeer geven. Ze hebben een speels effect en zijn tijdloze raambekleding.

 

Verschillende jaloezieën

Jaloezieën bestaan uit horizontale lamellen die beschikbaar zijn in verschillende materialen, kleuren en afmetingen. Jaloezieën komen meestal voor bij een modern interieur. Ze hebben een sfeervolle uitstraling en zijn tijdloze raamdecoratie. Met jaloezieën krijg je veel vrijheid in het bepalen van je lichtinval en privacy. Jaloezieën zijn beschikbaar in drie verschillende materialen; houten jaloezieën, aluminium jaloezieën en pvc jaloezieën.

 

Houten jaloezieën zijn de perfecte raamdecoratie als je een stoere of natuurlijke uitstraling wilt hebben in huis. De jaloezieën zijn eenvoudig te kantelen waardoor je zelf je lichtinval en privacy kunt bepalen. Naast een stoere en natuurlijke stijl, creëer je met houten jaloezieën ook een rustieke en luxe sfeer in huis. De houten jaloezieën worden gemaakt van bamboe of lindehout. De lamelbreedtes van houten jaloezieën zijn 50mm.

 

Aluminium jaloezieën zorgen ervoor dat je een strakke en moderne uitstraling creëert in huis. Aluminium jaloezieën zijn een prachtige verrijking van je interieur en zijn erg functioneel. Door ze te kantelen weren ze het felle licht en voorkomen ze inkijk van nieuwsgierige voorbijgangers. Een groot voordeel van aluminium jaloezieën is dat deze vochtbestendig zijn en daardoor erg populair in de keuken of badkamer. De lamelbreedtes van aluminium jaloezieën zijn 25mm of 50mm.

 

Pvc jaloezieën zijn eigenlijk een combinatie van jaloezieën van hout en aluminium. Je hebt namelijk met pvc jaloezieën de uitstraling van hout en de eigenschappen van aluminium. Je kunt hier een houtnerf aan toe laten voegen, hierdoor krijgen ze de uitstraling van houten jaloezieën. Naast de houtlook profiteer je van de voordelen van kunststof, lage kosten, makkelijk te onderhouden en net zoals de aluminium jaloezieën zijn deze vochtbestendig.

 

De stijl van lamellen

Lamellen zijn erg veelzijdig en stijlvol. Ze worden steeds populairder en worden gezien als modern/trendy alternatief van gordijnen. Net zoals jaloezieën zijn lamellen te kantelen wat zorgt voor vrijheid in het bepalen van je inkijk en lichtinval. Verticale lamellen vaak populair voor grotere ramen. Lamellen zijn beschikbaar in twee verschillende materialen, namelijk van kunststof en van polyester. De van ilumio worden samengesteld met een lamelbreedte van 89mm. Lamellen schoonmaken gaat op dezelfde manier als bij jaloezieën, door ze af en toe af te nemen met een plumeau of vochtige doek, kun je nog langer genieten van je raamdecoratie.

Gerelateerde artikelen

Je sleutels zijn nooit meer kwijt met deze tips!

Zo kom je van een wespennest af!

Wat te doen bij kakkerlakken in je huis of bedrijf