HV Corbulo
Image default
Onderwijs

Je rijbewijs halen, op welke leeftijd kan dit?

Een rijbewijs halen kan op een jonge leeftijd al, er zijn wel echt een paar regeltjes. Deze regels worden hier duidelijk uitgelegd waardoor je snel al kan beginnen met het behalen van jouw rijbewijs.

Theorie examen

Wanneer je 16 jaar oud bent kan je al je theorie examen halen. Als je dit examen gehaald hebt is deze anderhalf jaar geldig en dus is het verstandig om direct te beginnen met lessen. Dit examen kan je afnemen bij het CBR.

Rijles volgen

Het volgen van rijlessen kan al wanneer je 16.5 jaar oud bent. Een goede rijschool uitkiezen is erg belangrijk omdat dit veel kosten en tijd kan besparen. Vaak ben je wel een jaar bezig met het behalen van je rijbewijs, een rijschool die kwalitatief niet goed is kan er alleen maar voor zorgen dat je langer bezig bent en dus ook meer geld kwijt bent. 

Praktijkexamen en zelfstandig rijden

Wanneer je 17 jaar oud bent kan je al beginnen met het praktijkexamen. Dit is een eenmalig examen waarbij je wordt getest op meerdere onderdelen. Mocht je slagen dan kan je een rijbewijs aanvragen en ophalen bij de gemeente. Wel om rekening mee te houden is dat als je slaagt voordat je 18 jaar bent je nog niet alleen de weg op mag, je moet dan met een begeleider rijden die naast je zit. Je mag je pas aanmelden als begeleider als je aan meerdere voorwaarden voldoet, je moet bijvoorbeeld langer dan 5 jaar een rijbewijs hebben en ouder dan 27 jaar zijn, maar ook hier zijn er wat andere regels.

 

Je rijbewijs kan je dus al halen voordat je 18 jaar oud bent, dat is best snel. Je kan beginnen als je 16 jaar oud bent met behalen van je theorie, lessen wanneer je 16.5 jaar oud bent en examen doen wanneer je 17 bent. 

 

Gerelateerde artikelen

Met passend onderwijs kun je ook hoogbegaafde kinderen een stevig fundament bieden

Kwalitatieve taalcursussen voor bedrijven

Cursus Apache Hadoop – Trainingen & Opleidingen – Eduvision