Geluidsoverlast tegen gaan, waar moet je dan op letten?

Hvcorbulo

Volgens de wet mag het geluidsniveau in kantoorunits maximaal 45 decibel zijn. Als er geluid gemaakt wordt dat boven de 45 decibel uitkomt dan benoemd men dit als geluidsoverlast. Een gesprek met een collega zit al snel op de 60 decibel, 45 decibel is dus eigenlijk niet zo veel. Daardoor worden pratende collega’s dan ook soms als geluidsoverlast ervaren. In onze 7 tips lees je wat je kunt doen tegen geluidsoverlast in een kantoorruimte. 

Hoeveel geluid is er eigenlijk aanwezig in jouw kantoorruimte? Test het!

Doordat er altijd geluid aanwezig is in je kantoorruimte heb je als werkgever de plicht om ervoor te zorgen dat het geluid niet te hard is. Wil je een kantoorruimte huren dichtbij een vliegveld zoals bij Rotterdam Airport? Dan is het belangrijk om te checken hoe hard het geluid binnen in de kantoorruimte is. 

Zo is het bij 80 decibel in de kantoorruimte verplicht om gehoorbescherming aan te bieden als werkgever. En bij 85 decibel zijn werknemers verplicht om ook daadwerkelijk gehoorbescherming te dragen.

Wilt u een kantoorruimte huren in Rotterdam wat nabij Rotterdam Airport is? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over het geluidsoverlast. Dit is namelijk erg goed geregeld! 

Geluidsoverlast is voor iedereen anders

Een vliegtuig die overvliegt, een trein die langs raast. Dat wordt door de meeste mensen als geluidsoverlast ervaren. Een drukke stad kan ook bijdragen aan geluidsoverlast. Maar wat geluidsoverlast nou echt is dat wordt door iedereen anders ervaren. 

Een tip om geluidsoverlast tegen te gaan is bijvoorbeeld een noise-cancelling koptelefoon of oordopjes. Op die manier kun je genieten van je eigen muziek en hoor je de geluiden om je heen niet meer. Aan de hand van een noise-cancelling koptelefoon kun je je eigen volume bepalen.

Bellende collega’s als stoorzender? Plaats een bel unit!

In een grote kantoorruimte kan het voorkomen dat meerdere collega’s aan het bellen zijn en daardoor geluidsoverlast veroorzaken. Ze zijn druk aan het bellen met klanten en doen zo hun werk. Ze kunnen er dan ook niets aan doen dat ze geluidsoverlast veroorzaken, maar voor overige collega’s kan dit als erg storend worden ervaren.

Wil je de overlast van bellende collega’s verminderen? Denk dan eens aan een kleine vergaderbox. In deze vergaderbox komt er geen geluid binnen en gaat er ook geen geluid naar buiten om zo de rust te kunnen bewaren in een kantoorruimte.Ideaal voor een kort overleg of voor een lange call.

Geluidsoverlast in kantoorruimtes kun je op allerlei manieren bestrijden.

Zoals in dit blog aangegeven zijn er allerlei aanpassingen mogelijk om geluidsoverlast aan te pakken. Het plaatsen van een vergaderbox is toch wel de meest effectieve aanpassing om geluidsoverlast te verminderen. 

Het is ook slim om te kijken naar de locatie van het kantoorpand. Zo kun je een kantoorruimte huren in Rotterdam, maar ga je dan voor een locatie in het centrum of toch liever iets buiten de stad?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor het huren van kantoorruimte in Rotterdam of een andere plaats in Nederland? De vastgoedconsultants van SKEPP helpen je graag verder om voor jou de perfecte kantoorruimte te vinden.

http://skepp.nl/nl/