HV Corbulo
Image default
Sport

Hoe kies je een goede golfschoen?

Misschien ben je net begonnen met golfen of wil je binnenkort gaan golfen. Naast de golfclubs heb je ook een golfoutfit nodig. Bij deze golfoutfit zijn golfschoenen een essentieel onderdeel. Met deze schoenen moet je voor een standaard rondje 18 holes lopen. Dit betekent dat je al snel meer dan 5 kilometer loopt. Er is een groot aanbod in golfschoenen, dus hoe kies je nu die goede golfschoen uit. Dat is hier verder te lezen.

Comfortabel en grip

Een golfschoen moet ten eerste comfortabel zijn. Zoals eerder al besproken ga je veel meters maken en dat betekent dat je goede schoenen nodig hebt. Ga je besparen op schoenen, dan kan je blessures krijgen of blaren. Een comfortabele schoen heeft de juiste maat, een fijne stof en is voor de weersomstandigheden goed. Het kan erg warm zijn, dan is het lekker dat je een ademende schoen hebt. Als het regent is het fijn dat de schoenen waterdicht zijn. Ook is het handig om verschillende schoenen aan te schaffen voor verschillende weersomstandigheden. Kijk ook goed op websites wat je koopt. Zo is er duidelijk een verschil tussen golfschoenen voor heren en golfschoenen voor dames. Verder moet een schoen ook stabiliteit en voor balans en grip zorgen op de baan. Voor dat je een bal gaat slaan is het goed dat je stabiel staat en dat je de volle focus hebt op het slaan van de bal. Voor de grip en balans heb je twee keuzes in schoenen. Zo heb je schoenen met spikes en schoenen met noppen. Schoenen met spikes zijn erg goed voor de balans, maar als je er niet goed mee omgaat kan het ook de baan beschadigen. Tegenwoordig zijn golfschoenen met noppen populair. Deze schoenen zijn ook makkelijk te gebruiken buiten te baan.

Kleuren

Op golfclubs en golfbanen wordt het gewaardeerd dat iemand er netjes uitziet. Sommige golfclubs hebben hier ook duidelijk kledingvoorschriften voor. Golfschoenen kan je in veel soorten, maten en kleuren krijgen. Als je gaat kijken naar kleuren van schoenen, is het wel goed om rekening te houden met de rest van de outfit. Het makkelijkste is om gewoon zwarte of witte schoenen aan te schaffen. Deze schoenen passen bij elke outfit.

Merken

Veel bekende merken verkopen kwalitatief goede schoenen. Zo zijn de populaire merken zoals Nike en Adidas goed, maar daarnaast heb je ook nog de merken Footjoy, Ecco en Under Armour. Al deze merken zijn te krijgen op Golfers Point. Deze merken verkopen ook veel verschillende kleuren. Ook de standaard wit en zwart wordt aangeboden. Vaak zitten er toch wat ander kleuren subtiel verwerkt in de standaard schoenen. Dit kan de outfit helemaal afmaken.

Sokken

Naast de schoenen heb je ook sokken nodig. Deze sokken zijn ook verplicht om aan te hebben. De sokken moeten daarbij boven de enkel komen. Dit is een van die kledingvoorschriften waar je aan moet voldoen.

Onderhouden

Verder is het ook belangrijk dat je de schoenen goed onderhoudt. Dit kan je doen door de schoenen normaal aan te trekken en mogelijk een schoenlepel te gebruiken. Zo voorkom je beschadiging aan de hiel van de schoen. Verder is het ook goed om de schoenen schoon te maken. Schoenen kunnen vol met zand zitten of kunnen nat zijn. Daarbij komt ook kijken dat het handig is om een speciale opbergtas aan te schaffen. Verder is het zoals eerder besproken ook handig om meerdere paren aan te schaffen. Als je de schoenen niet goed onderhoudt kan ook de garantie van verkopers vervallen.

Gerelateerde artikelen

Thuis een personal trainer opleiding volgen? Ja dat kan!

3 beste tips om aan te komen voor je op een rijtje

Ervaar de voordelen van thuis trainen met EMS