HV Corbulo
Woning en Tuin

Houtworm verwijderen uit je huis of bedrijf

Je bent bezig met het stofzuigen van je woonkamer. Je merkt dat je houtzaagsel aan het opzuigen bent onder 1 van de steunbalken in je huis. Hoe kan dat nou? Dit is een teken van houtworm in je huis. De houtworm vreet namelijk het hout van de binnenkant op wat voor vallend houtzaagsel kan zorgen. Wat voor schade richt dit aan en hoe kan ik dit oplossen? Dat lees je hieronder

Wat voor schade richt houtworm aan?

Houtworm kan enorme schade aanrichten. De houtworm is te vinden in alles wat van hout is in huis. Zo kunnen ze in de steunbalken, meubelen of brandhout zitten. De houtwormkever heeft dan eitjes gelegd in het hout. De larven die uit deze eitjes geboren worden kunnen tot 3 jaar lang ongezien het hout aanvreten. Wanneer het hout voor zo’n lange tijd wordt aangetast kan het erg verzwakt worden. Gebeurd dit bij een bijzettafeltje? Dan kan het zo zijn dat de poten afbreken bij teveel gewicht op het tafeltje. Bij de steunbalken van je dak heeft dit serieuze gevolgen. Zijn deze balken zodanig verzwakt door de houtworm? Dan kan jouw huis onbewoonbaar verklaard worden.

Houtworm bestrijden met insecticide

Je hebt houtworm ontdekt in je huis of bedrijf en je wilt graag de schade voorkomen die ze veroorzaken. Dan is het zaak dat de houtworm zo snel mogelijk bestreden wordt. Hoe werkt dit? In de meeste gevallen wordt houtworm bestreden met een sterk insecticide. Een bestrijder van Houtwormboktor komt dan langs en zal allereerst het aangetaste hout schuren en stofvrij maken. Vervolgens injecteert hij het hout dat nog te redden is met een giftig insecticide. Hout dat al te verzwakt is kun je beter later vervangen om schade in de toekomst te voorkomen. 

Houtworm bestrijden door vergassen

Wanneer er houtworm zit in je meubels kan een bestrijder deze niet injecteren met insecticide. Gelukkig is er nog een andere manier van houtworm bestrijden, namelijk het vergassen van houtworm. Dit gebeurd alleen bij meubelen en wanneer een heel huis is aangetast door houtworm. Bij het vergassen van meubelen wordt het meubel in een speciale gaskamer geplaatst en met CO2 en fosforwaterstof behandeld. Denk je nu last te hebben van houtworm? Twijfel niet te lang en bel een bestrijder voor een afspraak voor het te laat is!

https://houtwormboktor.com/