HV Corbulo
Woning en Tuin

Huiszwam in mijn huis of bedrijf, wat nu?

Je hebt een prachtige houten vloer in je huis liggen. Op een dag ontdek je dat in een hoek van de kamer het hout begint te verkleuren. Je denkt er niet zoveel van en laat het rusten. Een paar dagen later weet je zeker dat er iets aan de hand is. Je ziet nu duidelijk iets wat op een bruine paddenstoel lijkt op het hout zitten. Je surft het internet over en je vindt al snel dat het gaat om huiszwam. Wat nu? 

Huiszwam herkennen

Je denkt last te hebben van huiszwam, maar je weet het niet zeker. Waar moet je dan op letten? Het duidelijkste kenmerk van de huiszwam is het feit dat ze op paddenstoelen lijken. De huiszwam is bruin van kleur met witte randen. De bruine binnenkant van de huiszwam bestaat uit vruchtlichamen waar draadjes aan verbonden zitten. Deze roodbruine draden voeden zich met vocht en cellulose uit het hout. Nu zijn er verschillende soorten zwammen. Weet je dus niet zeker over welke soort zwam het gaat in jouw huis of bedrijf? Nodig een bestrijder uit voor een inspectie!

Schade door huiszwam

Huiszwam kan wel degelijk serieuze schade aanrichten wanneer er niet op tijd ingegrepen wordt. Huiszwam voedt zichzelf door hout aan te tasten. Ze onttrekken vocht en cellulose uit het hout in jouw woning of bedrijf. Wanneer dit lang genoeg doorgaat kan het hout gaan scheuren en breuken vertonen. Dit kan grote schade veroorzaken als het hout op een cruciale plek in de constructie van je huis of bedrijf zit. Ook schade aan je gezondheid is mogelijk bij huiszwam. Mensen met een verzwakt immuunsysteem kunnen ernstige gezondheidsklachten oplopen als ze in aanraking komen met huiszwam. Neem daarom geen risico en schakel op tijd hulp in!

Huiszwam bestrijden door een bestrijder

Er zijn bij je lokale drogisterij producten beschikbaar tegen huiszwam. Jammer genoeg zijn deze producten alleen sterk genoeg om de groei van huiszwam af te remmen. Helemaal bestrijden gaat niet lukken. Gelukkig hebben de bestrijders van huiszwambestrijden wel voldoende sterke middelen. Jouw bestrijder heeft ook al jaren ervaring met huiszwam bestrijden. Je kunt er dus op rekenen dat hij de huiszwam veilig en professioneel verwijdert uit je huis of bedrijf. Geïnteresseerd? Bel of mail hem dan voor een afspraak!

https://zwambestrijden.nl/