HV Corbulo
Auto's en Motoren

Je passagiers in veiligheid

Samen onderweg

Wanneer je je auto verzekerd denk je in de eerste plaats aan jezelf en je voertuig wanneer het tot brokken komt. Toch is er nog een bijkomstige factor die erg van belang kan zijn. Stel je voor… Je besluit een aantal klasgenootjes van je zoon of dochter mee te nemen voor een gezellig uitje. Het noodlot slaat toe en je raakt betrokken bij een ongeval. Wat gebeurt er met al die extra passagiers? Hebben ze ook recht op een vergoeding voor hun opgelopen schade? En wat gebeurt er met de schade die je als bestuurder zelf oploopt? Is het van belang of je het ongeluk al dan niet zelf veroorzaakte? Het zijn situaties die we ons liefst niet hardop afvragen. Maar, wat als…

 

Inzittendenverzekering

Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen kun je makkelijk een bijkomende verzekering afsluiten, de zogenoemde ‘inzittendenverzekering’. Voor een vijftal euro extra per maand verzeker je jezelf en de passagiers van de gevolgen van een verkeersongeluk. Bij het aangaan van deze extra verzekering heb je de keuze tussen twee opties. De ongevallen-inzittendenverzekering die enkel uitkeert bij invaliditeit of overlijden en de schade-inzittendenverzekering die uitkeert bij letselschade en materiële schade. Een voorbeeld van zo een betrouwbare verzekeraar, die deze formule aanbiedt, is Inshared autoverzekering.

 

Noodzakelijk?

Je bent niet verplicht een inzittendenverzekering te nemen. Bovendien kun je bij letselschade altijd terugvallen op je zorgverzekering. Toch kan het handig zijn deze achter de hand te hebben. Je verzekeraar kijkt niet naar de schuldige van het ongeluk, maar komt meteen tussenbeide. Hierdoor gebeurt de schadeafhandeling een stuk sneller en heb je ook de uitkering snel in handen. Een kleine kanttekening: Wanneer blijkt dat een passagier geen veiligheidsgordel droeg, is het mogelijk dat de verzekeraar niets of slechts een deel van de verzekering uitbetaald.

 

Vergelijken loont

Een inzittendenverzekering kun je niet apart verkrijgen. Om deze af te sluiten dien je eerst steeds over een gewone autoverzekering te beschikken. Wil je je autoverzekering vergelijkenom na te gaan of je bij een andere verzekeraar betere voorwaarden en condities hebt? Een handig online platform om snel een onafhankelijk vergelijk te maken is Autoverzekering.nl. Hier vind je in enkele kleine stappen meteen de meest geschikte verzekering voor jou terug.

http://autoverzekering.nl