HV Corbulo
Image default
Woning en Tuin

Jouw eigen wellness in de tuin

Haal meer uit de tuin bij je woning, door hier enige luxe aan toe te voegen. Maak van de tuin je eigen wellness! In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je dit doet. Vaak wordt gedacht dat een zwembad in de tuin, een jacuzzi of bijvoorbeeld een sauna al snel duizenden euro’s kost. Hoewel dat in de basis goed mogelijk is, kun je ook kiezen voor een goedkoper alternatief. Denk bijvoorbeeld aan een opblaasbaar zwembad, waar je vaak niet meer dan enkele honderden euro’s voor betaalt. Ook een jacuzzi kun je als opblaasbaar model aanschaffen voor een bedrag onder de duizend euro. De combinatie van allebei kan een goede basis van de wellness in jouw tuin vormen. Een sauna vergt logischerwijs wel een grotere investering, vaak beginnend bij een paar duizend euro. 

 Verschillende vormen van wellness mogelijk 

Reeds werden een aantal voorbeelden van wellness genoemd, die je toe kunt voegen aan de inrichting van de tuin. Een vierde voorbeeld is het gebruik van een buitendouche. Ook een buitendouche hoeft niet veel te kosten. In het bijzonder, wanneer je deze zelf aan kunt sluiten op de waterleidingen in de tuin. Mocht je een sauna overwegen, dan is het belangrijk om je vooraf goed te verdiepen in de verschillende soorten sauna’s. Ga je voor de traditionele Finse sauna, of kies je voor een moderne infraroodsauna? 

 

Kleed de tuin aan met mooie bomen en planten 

Een wellness in de tuin is niet compleet zonder bijpassende planten en bomen. Bij een jacuzzi, een zwembad of een sauna staan kleine palm- of olijfbomen vaak erg goed. Het geeft je direct het zomerse gevoel! Combineer deze boompjes met verschillende siergrassen en bijvoorbeeld wit grind. Houd er rekening mee, dat sommige bomen in de wintermaanden ingepakt moeten worden in plastic. Ze zijn mogelijk niet goed bestand tegen de Nederlandse kou zonder bescherming.