HV Corbulo
Image default
Gezondheid

Professionele hulp bij een ongewenste zwangerschap

Ben je zwanger en was het niet gepland? Dit is een lastige situatie. Als je de abortuspil of een abortus overweegt, kan het helpen ervaringen van andere meiden / vrouwen te lezen. Op de website van abortuskliniek Bloemenhove vind je dit soort verhalen. Je leest er dat je van te voren goed voorbereid wordt; dat er persoonlijke gesprekken plaatsvinden zodat je precies weet wat je te wachten staat. Ook na de ingreep staan de arts en verpleegkundige voor je klaar. Je krijgt een kopje thee en een broodje. Uit voorzorg -zodat er geen infectie kan ontstaan- wordt antibiotica toegediend. Heb je pijn, dan krijg je extra zorg.

De nazorg is ook goed geregeld bij abortuskliniek Bloemenhove; je krijgt tips voor die eerste periode. Tot 24 uur na de abortus mag je niet aan het verkeer deelnemen. Tot veertien dagen na de behandeling luidt het advies: geen gemeenschap, geen tampons, niet zwemmen en geen bad (douchen mag wel). De behandeling gebeurt overigens overdag, je hoeft niet in de kliniek te overnachten. Door hormonale schommelingen kan het zo zijn dat je je af en toe labiel / emotioneel voelt. Heb je psychisch veel last, dan kun je aankloppen bij Bloemenhove of de FIOM voor een aantal gesprekken. Drie weken na de ingreep vindt er een controle plaats. Dit kan bij Bloemenhove of bij je eigen huisarts.

We beantwoorden tot slot drie praktische vragen die veel gesteld worden aan het Bloemenhove-team.

Wat moet ik meenemen naar de kliniek?
Een identiteitsbewijs (paspoort of rijbewijs), je verzekeringspolis of -pasje en wat persoonlijke spullen als een lang T-shirt, badjas of vest, slippers en sokken, extra setje ondergoed, maandverband en toiletspullen.

Hoe lang duurt de ingreep?
Gemiddeld 5 tot 6 uur.

Krijg ik verdoving?
In het geval van een zwangerschap tot 17 weken heb je de keuze uit sedatie of plaatselijke verdoving. Bij sedatie krijg je rustgevende en een angst-werende pilletje. Je ontspant, maar verliest niet helemaal je bewustzijn. Van de ingreep zul je je weinig herinneren. Bij plaatselijke verdoving ben je er wel volledig bij. Heb je behoefte aan een goed gesprek of wil je antwoord op andere vragen? Bel of mail naar de kliniek.

https://www.bloemenhove.nl/nl/home

Gerelateerde artikelen

Je spieren verbeteren met dry needling in Nijmegen

De beste personal trainer van Haarlem

Koop online een AED