HV Corbulo
Image default
Industrie

Staalconstructies voor hallen en industriële bedrijven

Voor een gestroomlijnd werkproces is het hebben van de juiste werkruimte van groot belang. Omvangrijke werkprocessen kunnen plaatsvinden in stalen hallen, maar het werkt prettig wanneer deze hal op maat gemaakt is. Gelukkig zijn er mogelijkheden genoeg om de ideale werkruimte te creëren.

Moderne staalskelet bouw

Een groot voordeel van staalconstructies is de veelzijdigheid van de ruimten. Hierdoor worden ze voornamelijk gebruikt als opslagruimte of logistiek centrum. Daarnaast worden er ook vaak omvangrijke productieprocessen in ondergebracht. Denk dan bijvoorbeeld aan de bouw van auto’s of de productie van voedingsmiddelen. Voor een dergelijk productieproces kan een bestaande hal gehuurd worden, maar bij complexe processen is het de moeite waard om te kijken naar een hal op maat. Dergelijke stalen hallen bestaan tegenwoordig uit hoogwaardige staalskelet bouw en zo’n op maat gemaakte werkruimte kan veel voordelen opleveren. Het werkproces kan er bijvoorbeeld overzichtelijker door worden ingericht, waardoor sneller gewerkt kan worden. En tijd besparen is in ieder proces natuurlijk een groot voordeel.

Zorgvuldig proces

Een nieuwe hal optimaal inrichten voor een werkproces vergt inzet en handigheid. Het startpunt is dan ook een overleg tussen klant en uitvoerder, waarin ingegaan wordt op de eisen voor de nieuwe hal. Daarbij is het aan te raden om te vragen om een visualisering van het ontwerp, omdat zo’n visualisatie helpt bij het doornemen van de details. Door middel van metingen en 3D scans kunnen de bouwwerkzaamheden vervolgens precies berekend en uitgetekend worden. Al deze informatie wordt daarna omgezet in een constructieontwerp. Met zo’n zorgvuldige aanpak wordt de kans op complicaties tijdens de bouw flink verkleind. En dat betekent dat de daadwerkelijke uitvoering van de werkzaamheden vaak zonder vertraging uitgevoerd kunnen worden. Houd bij het vastleggen van afspraken overigens ook de prijzen goed in de gaten. Leg bij voorkeur prijsstabiliteit vast, zodat je tijdens of na de bouw niet voor onverwachte uitgaven komt te staan. Een goede hallenbouwer zal hierop wijzen en gedurende het hele proces mee blijven denken. Zo zal er aan het eind van het proces een staalconstructie staan die aan alle eisen voldoet.