HV Corbulo
Image default
Industrie

Plaatbewerking uitleg

Ben jij al bekend met plaatbewerking? Het is een bewerking wat als een breed begrip beschouwd kan worden. Er zijn namelijk veel verschillende bewerkingen die bij metalen platen uitgevoerd kunnen worden. Hierdoor is het voor de industrie altijd breed inzetbaar en kan het ook weer leiden tot nieuwe producties. De plaatbewerking omvat onder andere afbramen, autogeensnijden, boren, coaten, frezen, knippen, kotteren en lasersnijden. Het bewerkte plaatmateriaal kan vervolgens in nieuwe producties verwerkt worden, zodat er altijd een stevig eindresultaat gemaakt kan worden. Het kan jou dus altijd helpen om weer iets nieuws te realiseren en jouw klanten tevreden te houden.

 

Ieder bedrijf een eigen expertise

Plaatbewerking wordt door een groot aantal bedrijven uitgevoerd. Hierbij hebben de bedrijven vaak een eigen specialisatie. Zo kan er onder andere gekeken worden naar 2D-lasersnijden van een metalen plaat. Ook het kanten en kantafrondingen behoren tot deze specialisaties. Hierbij komt veel expertise kijken. Ondanks dat metaal heel stevig is, moet het wel op de juiste manier behandeld worden. Alleen dan kunnen uiteindelijk constructies gerealiseerd worden waar jij zoveel mogelijk aan gaat behalen en waarmee je weer nieuwe producten op de markt kunt brengen. Bekijk daarom altijd goed welke specialisatie jij nodig hebt voor het bedrijf.

 

Jouw wensen op een rij

Om zoveel mogelijk te profiteren van plaatbewerking is het verstandig dat je eerst voor jezelf op een rij gaat zetten wat je nodig hebt. Jouw wensen zullen namelijk een grote rol gaan spelen. Je gaat hiervoor kijken naar het doeleind. De professional zal dan samen met jou kunnen kijken naar de mogelijkheden en welke techniek er nodig is voor de bewerking. Zo kan het snijden van metaal soms al voldoende zijn. Bekijk daarom ook welke afmetingen er nodig zijn. Het metaal kan altijd op maat gemaakt worden en aan alle wensen kunnen voldoen. 

 

Gerelateerde artikelen

This ultrapure water system is perfect for a variety of industries

De industrie van Nederland: Hoe zit dat?

Bestel de beste Industriƫle afstandsbedieningen bij Hetronic