HV Corbulo
Image default
Dienstverlening

TENS, een veilige pijntherapie bij acute en chronische pijn

Heb je al eens kennis gemaakt met een pijnbestrijding waarbij je geen tabletten hoeft te slikken om pijnvermindering te bereiken en wat wel echt goed werkt? Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie, afgekort TENS, is een zeer veilige en effectieve manier om pijn te bestrijden.

Het werkt als volgt. Een klein apparaat, dat ongeveer de maat heeft van een mobiele telefoon, geeft elektrische stroomsignalen af op het lichaam. Die elektrische stroomsignalen bereiken je lichaam via elektroden pleisters. Deze pleisters kan je op diverse aangewezen plekken op je huid plakken, afhankelijk van het te behandelen gebied. In de gebruiksaanwijzing van het TENS apparaat staan hiervoor duidelijke instructies met afbeeldingen, zodat je de pleisters eenvoudig op de juiste plek op je lichaam aan kunt brengen. Aan de uiteinden van de pleisters zitten snoertjes die aan het apparaat worden bevestigd. Het TENS apparaat geeft de stroomstootjes af. Op die manier bereiken de stroomsignalen je huid. De stroomsignalen of stroomstootjes voelen als een lichte tinteling of prikkeling, ze doen geen pijn. Via het apparaat kan je de intensiteit van de signalen zelf regelen, het is namelijk zeer persoonlijk welke intensiteit voor jou prettig aanvoelt.

Door de stroomsignalen wordt het pijnsignaal, van bijvoorbeeld je rugpijn, dat naar de hersenen wordt gestuurd verstoort. Hierdoor krijgen je hersenen het pijnsignaal niet meer goed binnen en voel jij minder pijn. Daarbij zorgen de stroomsignalen ervoor dat je lichaam extra endorfine aan gaat maken. Deze lichaamseigen pijnstilling zorgt dus ook voor een vermindering van jouw klachten.

Meerdere tens behandelingen voor diverse soorten pijn

Er zijn diverse TENS apparaten te verkrijgen. Je kan op onze site bekijken welke tens behandelingen bij welk apparaat mogelijk zijn. Het TENS apparaat is in te zetten bij diverse soorten pijn, zoals rugpijn, gewrichtspijn, hoofdpijn, littekenpijn, bevallingspijn en weeën pijn. Maar ook wanneer je erge last hebt van misselijkheid tijdens je zwangerschap of last hebt van incontinentie biedt TENS de uitkomst.

Alle apparaten die wij verkopen en verhuren zijn voorzien van meerdere programma’s. Elk programma heeft een duur van 30 minuten en kan op elk gewenst moment onderbroken worden.

https://tens.nl/