HV Corbulo
Image default
Bedrijven

Verbouwen en elektra aanleggen

Wanneer je gaat verbouwen moet er ook een goed elektriciteitsplan gemaakt worden, hierdoor weet je namelijk waar er stroom ligt en kun je kijken of er overal wel genoeg stroom is. Dit plan ga je maken wanneer de verbouwing zo goed als af is, dan ga je namelijk op een plattegrond de meubels intekenen. Het is belangrijk om eerst zo’n plattegrond te maken voordat je begint met het aanleggen van de elektra. Op de plattegrond kun je namelijk zien wat wel en niet mogelijk is, hierdoor kom je tijdens het elektra aanleggen niet voor problemen te staan. 

Hoe maak je de plattegrond

Voorafgaand van de plattegrond ga je de elektra bekijken hoe het er nu bij ligt, je kunt hierbij ook gelijk kijken of de kwaliteit goed is. Wanneer je hebt gekeken hoe de elektra erbij ligt kun je de meubels intekenen op de plattegrond, het is ook belangrijk om hier de stopcontacten en schakelaars bij mee te nemen. Door de stopcontacten en schakelaars te tekenen kun je namelijk zien waar de elektra naartoe moet. 

Kijk of de groepenkast het aankan

Wanneer je gaat verbouwen komt er vaak meer elektra bij, het is dus wel belangrijk om te kijken of de groepenkast dit aankan. Wanneer de groepenkast dit namelijk niet aankan moet hij worden uitgebreidt, dit is natuurlijk wel belangrijk om vooraf te weten. 

Op een veilige manier te werk

Wanneer je plattegrond is getekend en realistisch is kunnen de elektra werkzaamheden beginnen. Het is vooral belangrijk dat de kwaliteit goed is en dat er veilig te werk wordt gegaan. Het is dus handig om dit te laten doen door een elektricien, er moet namelijk worden gewerkt volgens de NEN-normen. Ook ziet een elektricien dingen die je zelf niet ziet, hierdoor is de kans klein dat je nieuw aangelegde elektra voor problemen zal gaan zorgen.

 

Gerelateerde artikelen

Hier je crematie in Ridderkerk verzorgen!

Wat voor kunstplant hoort in jouw tuin?

Bijles aan huis voor Wiskunde D