HV Corbulo
Image default
Bedrijven

Wat zijn de voordelen van Device Lifecycle Management?

Algemene informatie Device Lifecycle Management

Device Lifecycle Management zorgt ervoor dat uw devices praktischer zijn in gebruik. Device Lifecycle Management klinkt als een heel duur woord, maar de basis zit in de woorden Lifecycle Management. Dit betekent min of meer dat een bepaald product zich in meerdere levenscycli kan bevinden. Daarbij komt Lifecycle Management om de hoek kijken die die cycli beheert. Verschillende devices beheren kost veel tijd. Denk hierbij aan de aanschaf en het installeren. Daarentegen ligt de focus bij Device Lifecycle Management bij de eindgebruikers om die zoveel mogelijk te voorzien van gemak. Hiervoor bestaat een Device deployment tool die als een soort virtuele projectmanager dient. Hiermee neem je dus wat werk uit handen en dat scheelt voor iedereen!

Voordelen Device Lifecycle Management

Het grootste voordeel van het gebruik is dat er minder werkdruk is op een IT-medewerker. Deze medewerker kan zich hierdoor met andere zaken bezighouden en zelf hoef je niet voor kleine ongemakjes iedere keer contact op te nemen. Daarnaast biedt het een duidelijk overzicht. Zo is alles meetbaar, kun je beschikken over een actuele status en voortgang van de werkzaamheden en neemt het minder tijd en geld in beslag. Als gebruiker hoef je niet langer te wachten en de werkgever bespaart kosten doordat IT-medewerkers zich kunnen richten op andere werkzaamheden. Het gaat dus om een automatisch proces waar iedereen baat bij heeft!

Device Lifecycle Management

NEG IT Solutions

Zo’n Device deployment tool wordt bijvoorbeeld aangeboden door NEG IT Solutions. Samen met PLUTO hebben zij een oplossing gevonden om de werkdruk van het IT-personeel tegen te gaan door een slimme Device Deployment. Deze tool ondersteunt alle levenscycli van de eindgebruikers-devices en hierdoor ontstaat er een efficiënt proces. Hierbij kunt u denken aan automatische notificaties, planningen en interactieve handleidingen.

De zeven stappen van het proces

Het is fijn dat er een tool beschikbaar is, maar nu is wel de vraag uit welke stappen de levenscyclus bestaat? Het gaat hierbij om zeven stappen en deze zijn als volgt:

  • Inventarisatie, hierbij verstuurd PLUTO een digitale uitnodiging naar iedere eindgebruiker en ontstaat er een overzichtelijk beeld van alle devices.
  • Device keuze, dit bestaat uit een e-mail met een uitnodiging tot het vervangen van een gebruikers device.
  • Planning om te bepalen wanneer en waar het nieuwe device wordt geleverd.
  • Uitgifte en inname inclusief dataverwijdering waar nodig.
  • Digitale kiosk indien er extra accessoires nodig zijn. Denk hierbij aan een muis.
  • Rapportage met alle informatie die automatisch wordt opgeslagen en waar u altijd terecht kunt.
  • Tot slot een tevredenheidsmeting waarbij de feedback kan worden meegenomen voor verdere verbetering van de tool.

    Daarnaast is het belangrijk om te benoemen dat foutgevoelige handelingen kunnen worden voorkomen tijdens het hele proces. Doordat alles automatisch verloopt kan er bijvoorbeeld geen sprake zijn van menselijke fouten wat vaak een grote oorzaak is van fouten die worden gemaakt.