HV Corbulo
Woning en Tuin

Waar komen de rioolproblemen toch vandaan?

Op een dag kom je thuis en wanneer je langs de badkamer loopt ruik je een vreselijke rioollucht. Je wordt er spontaan misselijk van en je loopt snel door naar de keuken. Wanneer je de ochtend erna de wc doorspoelt hoor je een borrelend geluid uit de wc komen. Je denkt er niet te veel van omdat het water gewoon goed weg loopt. Een week later merk je bij verschillende afvoeren in huis dat het water minder snel wegloopt en die rioollucht van eerder, die ruik je steeds vaker. Herken je deze klachten? Wacht dan niet te lang met actie ondernemen, je hebt een rioolprobleem!

Overlast door rioolproblemen

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen zijn er een aantal indicatoren waaraan je kunt merken dat je een rioolprobleem hebt. Deze waarschuwingen krijg je niet allemaal tegelijk, maar deze komen geleidelijk opspelen. In het begin van een rioolprobleem ontstaat er een rioollucht en een borrelend geluid bij het gebruiken van de afvoer. Het water loopt in deze fase wel nog gewoon goed door. Na een tijdje zal het probleem verergeren en zal het water ook langzamer weg gaan lopen. Dit kan alleen in de desbetreffende afvoer het geval zijn, maar het kan ook dat er meer afvoeren slecht weg gaan lopen. Tot slot komt het moment waarop het water helemaal niet meer wegloopt. Je hebt dan een serieus probleem dat je hoogstwaarschijnlijk niet meer zelf op kunt lossen. 

Oorzaken van rioolproblemen

Hoe ontstaan deze rioolproblemen dan precies? De meeste rioolproblemen ontstaan door menselijke fouten. Denk daarbij aan dingen door de afvoer spoelen die je niet door de afvoer hoort te spoelen. Er ontstaan echter ook rioolproblemen waar je zelf niet zoveel aan kunt doen. Denk daarbij aan het verzakken van de grond waardoor er scheurtjes in het riool ontstaan. Wil je de kans op rioolproblemen verkleinen? Dan kun je alvast beginnen met opletten op de volgende dingen die je zo min mogelijk door je afvoeren moet spoelen:

  • Haren

  • Vetresten

  • Etensresten

  • Vochtige doekjes

  • Objecten

Professionele hulp bij een rioolprobleem

Heb je nu op deze dingen gelet maar merk je dat de eerste symptomen van een rioolprobleem zich opdoen in jouw woning of bedrijf? Wacht dan niet te lang af en onderneem actie. Schakel een rioolexpert in van een van de ontstoppingsbedrijven die bij Rioolprobleem Kwijt zijn aangesloten. Deze vakmannen hebben stuk voor stuk jaren ervaring met riool problemen oplossen en doen dit voor een eerlijke prijs. Benieuwd wat jouw lokale vakman voor jou kan betekenen? Bel of mail hem dan voor een afspraak.

https://rioolprobleemkwijt.nl/