HV Corbulo
Image default
Bedrijven

Wat voor werkzaamheden voert een elektricien uit?

Elektricien Amsterdam 24/7 voert alle soorten werkzaamheden uit op gebied van elektra. 

Wat is een elektricien?

Een elektricien heeft zichzelf gespecialiseerd in het aanleggen, onderhouden en monteren van elektrische installaties. Dit kan in een woning zijn, zoals meterkasten, verlichting en video-installaties. Er zijn ook elektriciens die gericht zijn op het aansturen van elektrische, zware machines die worden gebruikt in fabrieken of transportmiddelen. De elektricien zorgt ervoor dat installaties en elektrische apparaten veilig gebruikt kunnen worden en dat stroom veilig afgetapt wordt. 

Wat voor werk doet een elektricien?

De elektricien is verantwoordelijk voor het aansluiten en aanleggen van allerlei soorten elektriciteitinstallaties- en voorzieningen. Hierbij kan gedacht worden aan groepenkasten, stopcontacten en elektra infrastructuur in kantoren, woningen, gebouwen, scholen en ziekenhuizen. Daarnaast kan de elektricien zich ook bezighouden met machines die door elektra zijn aangestuurd, in fabrieken bijvoorbeeld. Voor dit zijn wel aanvullende opleidingen en cursussen nodig. Overal waar elektra aan te pas komt, komt een elektricien. 

Het werken met stroom brengt risico’s met zich mee. Het niet correct aansluiten en onderhouden van elektra kan grote gevolgen hebben. Hierdoor werkt een elektricien met en volgens de strenge regels en normen, ook NEN- normen. 

Werkzaamheden

De werkzaamheden die een elektricien uitvoert kunnen worden samengevat tot de volgende punten:

  • preventief onderhoud van elektrische installaties

  • frezen van sleuven

  • testen van aangelegde elektra

  • trekken van elektriciteitskabels 

  • installeren van groepenkasten

  • infrastructuur aanleggen voor elektriciteit

  • monteren van verlichting en de bedrading

  • afmonteren van aardlekschakelaars, schakelaars en stopcontacten

  • advies geven over energiebesparing en moderne toepassingen. 

Ten slotte moet een elektricien ook tekeningen kunnen lezen bij de aanleg van elektra op nieuwbouwlocaties. Op deze aantekeningen staat aangegeven waar de stopcontacten en aansluitpunten moeten komen. 

Waar werkt een elektricien?

Een elektricien is in dienst bij een technisch bedrijf of een installatiebedrijf of bij een grote aannemer die verschillende specialisaties binnen een huis heeft. 

 

Gerelateerde artikelen

Social media bureau voor je bedrijf

Professionele opslag en vakkundig transport van gekoelde producten

Met je telefoon altijd makkelijk een lokale slotenmaker Den Haag vinden