Zo kom je van een wespennest af!

Heb je zojuist een een wespennest ontdekt? Erg vervelend! Naast dat ze erg vervelend zijn kunnen hun steken ook flink zeer doen. Wij begrijpen als geen ander dat je van het probleem af wilt. Er zijn twee mogelijkheden: zelf de strijd aangaan met de wespen of een expert inschakelen. In deze blog lees je moet doen om snel van het probleem af te komen.

Waar kom je wespennesten tegen

Wespennesten kun je op veel verschillende plekken tegenkomen. De koningin gaat op zoek naar een plek die bestand is tegen verschillende weertypes. Dit is ook de reden dat ze meestal verborgen liggen. Doordat de koningin een beschutte plek zoekt, zoekt ze vaak rondom woningen. Zie je een aantal wespen vliegen? Wees dan alert en kijk of je een vliegpatroon kan ontdekken. Als je een bepaalde route hebt ontdekt dan is de kans groot dat er een wespennest zit. Wees wel voorzichtig en ga niet zomaar met je hand in een kier of gat.

Zelf een wespennest bestrijden

Het enige wat we kunnen zeggen is: begin er zelf niet aan. Wespen worden extreem agressief als ze merken dat het nest onder vuur ligt. Wil je toch een poging wagen dat is het verstandig om beschermende kleding aan te doen. Met beschermende kleding bedoelen wij kleding die dik is en alles afdekt. Daarnaast is het slim om de strijd met de wespen in de avond aan te gaan. ‘s Avonds zijn namelijk de meeste wespen in het nest. Zoals al eerder gezegd kunnen wespen agressief worden, zorg dus dat kinderen en huisdieren uit de buurt zijn! 

Schakel de hulp van een professional in!

Het is verstandig om het verwijderen van wespennesten door specialisten te laten doen. Deze professionals weet als geen ander hoe wespen zich gedragen, zowel in rustige als agressieve vorm. Met de juiste uitrusting zorgt de specialist ervoor dat de wespen op een veilige manier worden verwijderd.

Hoe zorg je ervoor dat wespen weg blijven!

Natuurlijk wil je niet dat de wespen nog een keer terugkomen. De wespen buiten voorkomen kan nooit helemaal maar er zijn zeker een aantal dingen die je kunt doen om het ze zo onaangenaam mogelijk te maken. Het meest effectieve zijn geuren waar ze niet van houden. Kruidnagel, azijn of gesnipperde ui zijn ideaal om wespen op afstand te houden.