HV Corbulo
Woning en Tuin

Weg met de wespen!

Waarschijnlijk ben je alweer druk bezig met je tuin. Mooie bloemen planten, de heg of boom snoeien en het gras maaien. Allemaal zodat je in de zomer kunt genieten van je tuin. Als je binnenkort van een drankje aan het genieten bent in je tuin, wil je natuurlijk niet gestoord worden door wespen die je drankje willen kapen! Hoe kom je van deze wespen af? Je kunt in de lente al beginnen met het verjagen van de wespen!

Waar komen de wespen vandaan?

In de winter houden de wespen zich afzijdig. Wanneer de eerste zonnestralen dan weer doorkomen, ontwaken de koninginnen wespen. Zij beginnen dan aan de bouw van de wespennesten en de bouw wordt vervolgens overgenomen door de rest van de wespen. Dit betekent dat je in de lente dus zeker al een aantal wespen kunt tegenkomen. En het kunnen er al best wel wat zijn, aangezien er veel wespen de zachte winter hebben overleefd. 

Wespen in de lente

De wespen kunnen je dus zelfs nu al in de weg zitten! Ze zijn nog niet zo actief als ze in de zomer zijn, maar ze vliegen toch al aardig wat af. Ze zijn namelijk nog druk bezig met hun wespennesten. Ondertussen raken ze misschien afgeleid door jouw heerlijke zoete bloemen, of je drankje! Erg vervelend natuurlijk, maar dit kan ook in je voordeel werken. Ga eens achter de wesp aan, dan is er een grote kans dat je het beginnende wespennest zal aantreffen! 

Wespen weren in de zomer

Mocht je een beginnend wespennest hebben gevonden, dan is het verstandig om dit nest al te laten verwijderen! Zo zorg je vervolgens dat deze wespen je het leven in ieder geval niet meer zuur kunnen maken. Dan kun je in de zomer genieten van een drankje of een barbecue, zonder aangevallen te worden door een bende van wespen. Maar het verwijderen van een wespennest blijft een erg gevaarlijke situatie, ook al gaat het maar om een beginnend wespennest.

Wespennest verwijderen

Zelf een wespennest verwijderen is lastig en gevaarlijk. Deze klus kun je beter overlaten aan een erkende ongediertebestrijder. Op https://wespennestverwijderen.com vind je direct de allerbeste ongediertebestrijder uit jouw regio. Hij zorgt dat het nest op een veilige manier wordt verwijderd en geeft je nog een aantal tips mee, zodat je niet meer gestoord zal worden door die nare wespen!

https://wespennestverwijderen.com