HV Corbulo
Image default
Financieel

Wat is de beste manier om te lenen voor grote aankopen?

Hoe kunt u kiezen tussen het gebruik van een persoonlijke lening of creditcard voor uw grote aankoop? Hier zijn enkele belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het maken van uw keuze.

Welke rente gaat u betalen?

In het ideale geval wilt u zeker weten u betaalt de minimaal mogelijke rente over uw aankoop wanneer u moet financieren. Als u met een persoonlijke lening een lager tarief kunt krijgen dan met een creditcard, is het vaak zinvol om dat te doen.

Gedurende uw hele leven zijn er veel grote aankopen die u uiteindelijk zult moeten doen. In het ideale geval heb je genoeg contant geld om de meeste van hen ronduit te betalen. Helaas werkt het leven voor de meesten van ons niet zo — en lenen voor grote dingen is soms een noodzaak.

Als je iets groots hebt, moet je kopen dat je niet kunt betalen voor , kunt u standaard naar uw creditcards grijpen. Soms is betalen met creditcard inderdaad de juiste aanpak. Maar dat is niet in elke situatie het geval. Een persoonlijke lening kan in sommige omstandigheden voordeliger zijn, dus het is belangrijk om beide opties te overwegen wanneer u beslist welke benadering voor u geschikt is.

Persoonlijke leningen brengen gewoonlijk veel minder in rekening dan de standaard rentevoet op creditcards. Als uw kredietwaardigheid echter niet erg goed is, kunt u mogelijk alleen in aanmerking komen voor een lening met een hoge rente – of helemaal geen persoonlijke lening. Als je al een creditcard hebt tegen 17% rente, je krediet is niet erg goed, en je kunt alleen in aanmerking komen voor een lening met een hoge rente van 20%, heeft het weinig zin om de persoonlijke lening af te sluiten om alleen maar meer te betalen.

Er is ook een andere situatie waarin een creditcard u minder rente kan kosten: wanneer u in aanmerking komt voor een speciale promotionele APR. Sommige creditcards bieden 0% rente op aankopen gedurende 15 maanden. Als u een van die kaarten kunt krijgen en de lening grotendeels heeft terugbetaald tegen de tijd dat het actietarief omhoog is, kan het gebruik van de kaart goedkoper zijn.

Als u in aanmerking kunt komen voor een persoonlijke lening tegen een goede prijs omdat je een redelijk goed krediet hebt en je hebt – en wilt – geen 0% APR-creditcard, een persoonlijke lening zou je minder moeten kosten.

De meeste persoonlijke leningen kredietverstrekkers stellen je in staat om rond te kijken en tarieven te vergelijken zonder een hard onderzoek naar je kredietrapport, dus het kan geen kwaad om te proberen een betaalbare lening te vinden voordat je gewoon je aankoop op een kaart zet. Op https://zonder-bkr-lenen.com/ staan wat aanbieders voor je op een rij. Deze laten dus de hoogte van de rente zien en andere voorwaarden. 

Hoeveel moet u lenen?

Het bedrag dat u moet lenen, kan ook van invloed zijn op de vraag of een persoonlijke lening of een creditcard de beste benadering is.

De bedragen voor persoonlijke leningen variëren meestal van ongeveer € 2.000 tot maar liefst € 100.000 voor goed gekwalificeerde kredietnemers. Als u slechts een kleine aankoop hoeft te doen, zoals een nieuwe vaatwasser van € 500, heeft het misschien geen zin om een persoonlijke lening aan te gaan als u meer moet lenen dan u nodig heeft.

Creditcards, op aan de andere kant krijgt u een kredietlijn en kunt u zo veel of zo weinig in rekening brengen als u wilt, tot het maximum. Als je een relatief kleine aankoop moet doen, kan dat. Helaas zullen creditcardmaatschappijen u in de meeste gevallen niet zomaar een kredietlijn van € 50.000 of € 100.000 verlenen, dus u kunt waarschijnlijk niet voor echt grote aankopen op uw kaart lenen.

Uw tegoed maximaliseren kaart, of lenen tot de kredietlimiet, kan ook uw credit score schaden omdat een maximale kaart uw krediet gebruiksratio beïnvloedt. De krediet gebruiksratio — of de hoeveelheid beschikbaar krediet die u heeft gebruikt — is de tweede plaats na de betalingsgeschiedenis die van belang is als het gaat om het bepalen van uw kredietscore.

In plaats van uw kaart maximaal te gebruiken om voor iets te betalen duur is, zou het krijgen van een persoonlijke lening een veel betere benadering kunnen zijn, omdat je nu een ander soort schuld op je kredietrapport hebt dat je terugbetaalt – en kredietverstrekkers zien graag dat je verschillende soorten krediet hebt gehad.

Hoe snel moet u de aankoop doen?

Soms moet u meteen een aankoop doen. Als dat het geval is en je al een creditcard hebt, kun je besluiten om die dag eropuit te gaan en het artikel te kopen. In deze situatie kunt u later altijd een persoonlijke lening afsluiten en deze gebruiken om de kaart terug te betalen als u hierdoor uw rentetarief kunt verlagen. Dit alternatief staat uitgebreid omschreven op: https://leningmetbkr.com/ zij gaan namelijk in op alle opties rondom geld lenen. Dit geeft u meer inzicht in verschillende mogelijkheden. 

U zou niet in staat zijn om hetzelfde te krijgen- de financiering met een persoonlijke lening, zoals u dat zou kunnen met een kaart die u al heeft. Het kost vaak tijd om een aanvraag in te dienen, te laten verwerken en uw geld te ontvangen. Bij sommige kredietverstrekkers duurt het een week of langer. Hoewel er persoonlijke kredietverstrekkers zijn die de volgende werkdag geld beloven, hebben deze snelle leningen meestal hogere rentetarieven.

Accepteert de verkoper creditcards?

U zult moet u ook overwegen of het zelfs mogelijk is om een creditcard te gebruiken voor uw aankoop. In sommige gevallen accepteren handelaren ze niet vanwege de kosten die ze moeten betalen wanneer ze de kaart gebruiken. Of in sommige gevallen kunnen verkopers u verwerkingskosten in rekening brengen als u met creditcards betaalt om een deel van hun kosten te dekken.

Als u niet met een creditcard kunt betalen, is een persoonlijke lening een goed idee alternatief omdat de kredietverstrekker het geld op uw bankrekening stort. U kunt dan contant of per cheque betalen, aangezien u over het geld beschikt.

Dit kan ook handig zijn als u zaken doet met handelaren die contante kortingen aanbieden. Je zou een persoonlijke lening kunnen afsluiten en die gebruiken om je spullen te betalen in plaats van een kaart te gebruiken, zodat je die besparing kunt scoren.

Wat is je aflossingstermijn?

Ten slotte heb je nodig om na te gaan hoe lang u uw aankoop gaat terugbetalen.

Als u overweegt een 0% APR-kaart te gebruiken gedurende 15 maanden, bereken dan wat uw maandelijkse betaling zou zijn om de lening te krijgen uitbetaald tegen de tijd dat het actietarief verloopt. Als u tegen die tijd de lening niet volledig kunt aflossen, gaat de rente flink omhoog. Bekijk hoeveel rente u uiteindelijk zou betalen over het resterende saldo en vergelijk dit met de rente die wordt betaald over de looptijd van een persoonlijke lening.

Zelfs als u geen kaart gebruikt met een promotietarief dat verloopt , gezien het feit dat uw terugbetalingstermijn nog steeds belangrijk is. De meeste persoonlijke leningen hebben een afbetalingsschema van drie of vijf jaar, hoewel sommige in slechts een jaar kunnen worden terugbetaald en sommige u in staat stellen om de terugbetaling zeven jaar of langer te verlengen.

 

https://zonder-bkr-lenen.com/leningen/650-euro-lenen/