HV Corbulo
Woning en Tuin

Afvoerproblemen in Amsterdam?

Tegenwoordig zijn we gewend dat onze afvoeren in en buiten ons huis of bedrijf al het water afvoeren dat we gebruiken. Wanneer dit niet meer het geval is kan dit voor grote ongemakken en zelfs schade zorgen. Je regenwaterafvoer loopt bijvoorbeeld niet meer door, waardoor er nu water over de rand van je dak gutst. Zo je nieuwe patio op. Daarnaast stroomt het water ook over je muren naar beneden. Na 2 dagen merk je al vochtplekken aan de binnenkant van deze muur. Wacht daarom niet te lang met afvoerproblemen in Amsterdam en onderneem actie!

Hoe herken je een afvoerprobleem?

Een afvoer verstopping ontstaat in de meeste gevallen niet in één dag. Wanneer er een voorwerp in de afvoer valt kan dit wel het geval zijn. Normaal gesproken kun je een beginnende verstopping aan een aantal dingen herkennen. Allereerst hoor je in de weken voorafgaand aan de verstopping een borrelend geluid wanneer je water wegspoelt door de afvoer. Vervolgens merk je dat het water in de afvoer steeds langzamer wegloopt, totdat het water helemaal niet meer wegloopt. Wanneer je dan gebruik maakt van de afvoer komt het water snel omhoog. Tijdens dit hele proces is het ook gebruikelijk dat je een nare rioollucht ruikt afkomstig uit de afvoer.

Zelf je afvoer ontstoppen

Wanneer je merkt dat je afvoer begint te verstoppen kan het zijn dat je hier eerst zelf iets aan wilt doen. Dit kan ook zeker, mits het om een lichte blokkade gaat. Heb je al een hevige verstopping in je afvoer? Dan is het beste wat je kan doen een professional inschakelen. Voor lichte blokkades hebben we de beste tips verzameld van onze professionals:

  • Strooi wat soda in je afvoer en meng dit met een liter heet water. Laat dit een dag intrekken en spoel het daarna door de afvoer. Spoel naderhand de afvoer nog eens door met heet water.

  • Gebruik een rubberen ontstopper om de blokkade te verwijderen. Belangrijk hierbij is dat je de ontstopper eerst in een laagje warm water opwarmt. Dit verbetert de zuigkracht van de ontstopper.

  • Reinig de sifon onder je afvoer. Ooit kan het zijn dat de verstopping in de sifon onder de afvoer zit. Je kunt deze losdraaien en schoonmaken. Let wel op bij het terugplaatsen van de sifon. Als je hem namelijk niet goed aansluit kan dit flink gaan lekken.

Afvoer ontstoppen door een professional 

Wanneer je een serieuze verstopping hebt en je deze niet kunt verhelpen met doe-het-zelf middelen is het slim om een professional in te schakelen. De riool vakman van Ontstoppingsbedrijf Amsterdam is zo’n professional. Hij helpt al jaren mensen met hun afvoeren ontstoppen in Amsterdam. Is hij klaar met het ontstoppen? Dan geeft hij je altijd advies op maat om volgende verstoppingen te voorkomen. Dus ben jij op zoek naar een professional die jou kan helpen bij het ontstoppen van je afvoeren? Bel of mail dan snel voor een afspraak!

https://www.ontstoppingsdienst-amsterdam.nl/