HV Corbulo
Bedrijven

Professionele opslag en vakkundig transport van gekoelde producten

Al sinds 1973 is Frigo Group een vertrouwde naam op het gebied van koeltransport en -opslag. Al die jaren is er veel veranderd, maar de normen en waarden van dit familiebedrijf gelden nog steeds. De klant is koning. Dit lijkt een cliché, maar niets is minder waar. Frigo doet er echt alles aan relaties zo goed mogelijk te bedienen. 

Een voorbeeld is de toepassing van het groupage principe. Hierbij worden ladingen zoveel mogelijk gecombineerd opgeslagen en getransporteerd. Dit levert op allerlei vlakken fikse besparingen op: ruimte, tijd, geld en energieverbruik. Voor klanten betekent deze manier van werken: scherpe tarieven en snelle leveringen. Voor Frigo Group zelf brengt het bundelen van voorraden allerlei duurzaamheidsvoordelen met zich mee.

Geconditioneerd transport door Frigo betekent samenwerking met partners in de meest uiteenlopende branches. We noemen: brood en broodproducten, diepvriesmaaltijden, gebak, kip, toetjes, vlees, vers fruit en verse groenten. Frigo heeft een vrieshuis in Nieuw-Vennep (regio Amsterdam, vlakbij Schiphol). Alle vergunningen voor het behandelen en transporteren van vlees zijn aanwezig. Voorraden van slachterijen en vleesgroothandels worden in dozen en/of kratten (die weer op pallets staan) opgehaald. Na een tijdelijke opslag in een van de vriestunnels gaat het vlees in speciale vrachtwagens naar de douane op Schiphol of direct naar het eindadres. Er zijn Nederlandse eindbestemmingen, maar het vlees gaat ook richting China en Hongkong.

Het tweede koelhuis van Frigo staat in ’s-Heerenberg. Ook hier zijn de vergunningen op orde: K voor vlees en Entrepot C voor douaneafhandelingen. Deze vrieslocatie staat aan de Immenhorst. Bepalend voor het Gelderse ’s-Heerenberg is de ligging bij de Duitse grens.

 

https://www.frigogroup.com/