HV Corbulo
Image default
Onderwijs

Geeft u les in het basisonderwijs voor het vak aardrijkskunde en heeft inspiratie tot lesstof nodig?

Hoe leuk is het om zo nu en dan nieuwe lespakketten voor uw leerlingen in het basisonderwijs uit te proberen? Wist u dat de leerlingen van de boven- en onderbouw uitgedaagd kunnen worden, door soms al wat lesstof als voorbereiding op de middelbare school te behandelen? Een voorbeeld hiervan is basisonderwijs aardrijkskunde. Educatieve Uitgeverij Kinheim stelt speciaal voor het basisonderwijs interessante en leuke lespakketten op omtrent dit soort onderwerpen. Op deze pagina leest u op welke manier u aardrijkskunde bij de boven- en onderbouw kunt introduceren en op welke manier u uw leerlingen kunt uitdagen.

Op welke manier kunt u de boven- en onderbouw basisonderwijs aardrijkskunde geven?

Basisonderwijs aardrijkskunde helpt uw leerlingen in de onder- en bovenbouw om meer over de wereld te leren. Het leuke is dat ieder lespakket dat Educatieve Uitgeverij Kinheim maakt, verschillende behoeften van de leerlingen tegemoet kan komen. Als leerkracht in het basisonderwijs weet u heel goed welk niveau uw klas wel of niet aankan. Kies daarom voor lespakketten die naadloos op de manier van leren bij uw leerlingen aansluit. Voor basisonderwijs aardrijkskunde kunt u kiezen uit atlassen, werkgidsen, puzzels, blokboeken of individuele oefeningen. Op die manier is er voor ieder wat wils en kunt u de leerlingen individueel uitdagen om hun kennis te verbreden.

Daag uw leerlingen uit om het beste uit zichzelf te halen

Zowel de onder- als bovenbouw binnen het basisonderwijs is erop gericht om de kinderen op een leerzame en leuke manier meer over het leven bij te leren. Basisonderwijs aardrijkskunde helpt de leerlingen om meer over de planeet te leren, hoe vulkanen ontstaan, waar welke landen en natuurgebieden zich bevinden en waarom er verschillen in klimaat bestaan. Wanneer u ervoor kiest om de kinderen basisonderwijs aardrijkskunde te bieden, zorgt u er als leerkracht voor dat de leerlingen meer wereldwijs worden. Spelenderwijs leren ze meer over de aarde en dit is een goede warming up voor de aardrijkskundelessen die ze straks op het voortgezet onderwijs zullen volgen.

https://www.kinheim.com/