Glas repareren na een inbraak

Je bent een weekendje weg en bij thuiskomst schrik je je een hoedje, er is ingebroken! Je merkt dit gelijk omdat de ruit langs de deur in een miljoen stukjes op de grond ligt. Eenmaal binnen merk je dat er geld en laptops gestolen zijn. Enorm vervelend natuurlijk. Nadat je de politie hebt ingeschakeld ga je eens nadenken en besef je je dat je moet gaan slapen met een kapotte ruit in je woning. Daar wordt natuurlijk niemand gelukkig van. Dit zorgt namelijk niet alleen voor een flinke tocht, het maakt het ook nog eens extra makkelijk voor andere inbrekers om binnen te geraken. Hier moet dus snel iets aan gedaan worden…

Bel een lokale glaszetter

Bij Glasprobleemkwijt hebben we de beste glaszetter voor jouw regio al uitgekozen. Deze glaszetter heeft al jaren ervaring met het zetten en repareren van ruiten. Je kunt hem bellen of mailen als jouw ruit vernield is tijdens een inbraak. Hij zal uiterlijk 2 uur na jouw telefoontje al aan de deur staan. Vervolgens gaat hij aan de slag. Dit doet hij als volgt:

  1. Hij neemt de maten op voor een nieuwe ruit.

  2. Hij zal jou vragen welke glassoort je wilt laten plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld enkel-, dubbel- of inbraakwerend glas zijn.

  3. Als je dit nodig vindt kan de glaszetter een noodvoorziening plaatsen.

Eerst een noodvoorziening?

Als je je glaszetter hebt gebeld en hij bij jou aankomt zal hij je direct vertellen dat hij de ruit nooit dezelfde dag al kan vervangen. Dit komt omdat de ruit op maat gemaakt moet worden, wat nou eenmaal even duurt. Om toch met een veilig gevoel naar bed te kunnen gaan heeft hij wel aan een oplossing gedacht. Een noodvoorziening zorgt ervoor dat je woning niet gaat tochten en inbrekers niet zomaar binnen kunnen komen. Als je akkoord gaat plakt je glaszetter een glasplaat over het gat heen. Dit werkt een stuk beter dan wanneer je besluit het gat dicht te timmeren met stukken hout. Een noodvoorziening laat namelijk gewoon licht door. 

De nieuwe ruit plaatsen

Wanneer je glaszetter het bestelde glas binnen krijgt zal hij een nieuwe afspraak met je maken. Hij kan dan komen om de definitieve ruit te plaatsen. Hij doet dit natuurlijk met grote voorzichtigheid en op een professionele manier. Moet de ruit op een hogere verdieping geplaatst worden? Dan regelt jouw glaszetter zelf een kraan om dit te doen.

 

https://glasprobleemkwijt.nl/