HV Corbulo
Woningen

Hoe hou je het huis koel als alle ventilators zijn uitverkocht?

Het was de afgelopen weken heet, heel heet in Nederland. Onze vakantie was nog maar net begonnen en ik dacht dat ik van geluk mocht spreken toen ik Piet de weerman hoorde zeggen dat de thermometer wel eens de 40 graden aan kon gaan tikken. Top dacht ik, dat wordt lekker relaxen in de tuin. Lekker lui met een boek in de hand en een drankje naast mij. Maar dat liep anders…

Ik had de hitte totaal onderschat. Het was zo heet dat van heerlijk relaxed in de tuin zitten, geen sprake meer was. Ik heb het nog geprobeerd hoor. Maar zelfs in de schaduw was het niet uit te houden. Dus besloot ik de koelte in huis weer op te zoeken. De eerste dag toen het rond de 40 graden was lukte dat nog wel. Maar toen het de dag daarop in de nacht ook nauwelijks afkoelde begon ook mijn huis langzaam maar zeker op een sauna te lijken.

 

Nergens was meer een ventilator te koop

Ik besloot naar Media Markt te gaan. Daar had ik voorheen wel eens een hele afdeling met ventilatoren zien staan. Maar toen ik daar aan kwam stond er geen één meer. De winkelmedewerker vertelde me dat ze helemaal uitverkocht waren en dat ze dit hele jaar geen nieuwe ventilators meer verwachten. Het enige wat ze nog hadden staan waren die van Dyson. Prachtig natuurlijk! Maar niet voor mij budget weggelegd. Ik ging dus zo’n ventilator weer naar huis en hoopte dat ik er dan nog eentje op internet kon vinden. Maar wat bleek, iedereen was uitverkocht….

 

Zonwerend raamfolie helpt ook tegen warmte in huis

Tijdens mijn zoektocht op internet stuitte ik ineens op een advertentie waarin men beweerde dat je met behulp van zonwerende raamfolie de temperatuur in je woning wel 5 graden kon verlagen. Vijf graden, dat klonk in eerste instantie natuurlijk niet als ‘heel veel’. Maar of je in een huiskamer zit waar het 25 graden is of in een huiskamer zit waar het 30 graden is. Dat verschil voel je wel degelijk! Aangezien het zonwerende folie niet heel prijzig is én het ook een eenmalige uitgave betrof besloot ik gelijk een rol te kopen. Het folie zit nu nu net allemaal op mijn ramen. Je ziet er vrijwel niets van. Het aanbrengen was ook een fluitje van een cent. En nu ben je natuurlijk wel benieuwd of het werkt? Dat is natuurlijk moeilijk te zeggen omdat ik niets hebt om mee te vergelijken. Maar ik denk wel dat het helpt. We hebben weer een aantal warme dagen achter de rug, en het was goed te doen bij ons in huis. Ik ben in ieder geval blij met deze aankoop en volgend jaar, als ze weer op voorraad zijn, koop ik nog wel een ventilator. Zo behoed ik me op meerdere manieren tegen de warmte. Dat moet goed komen!