HV Corbulo
Image default
Vervoer en transport

Hoe kunststof rijplaten diefstal voorkomen

Kunststof rijplaten zijn waardeloos! Een vrij gewaagde claim, zeker van ons als online leverancier van rijplaten. We bedoelen natuurlijk niet dat onze rijplaten van slechte kwaliteit zijn, maar voor dieven zijn ze waardeloos. En daarom zijn rijplaten van kunststof een ideale manier om diefstal van rijplaten tegen te gaan.

Diefstal van stalen oprijplaten is een groot probleem

Stalen rijplaten worden op veel bouwplaatsen in Nederland en omringende landen nog veel toegepast. En natuurlijk logisch, want een stalen oprijplaat is een ideale manier om te voorkomen dat zware voertuigen op en rond bouwplaatsen in de slappe grond wegzakken. Niet voor niets worden deze zeer zware rijplaten al decennialang op talloze bouwplaatsen toegepast.

Maar een stalen oprijplaat heeft veel nadelen. Zo zijn stalen rijplaten lood en lood zwaar. Een kleine oprit kan gemakkelijk een kilo of 900 in de kom doen. En dat maakt de stalen oprijplaat tot een zeer geliefd object onder het dievengilde. Als je kijkt naar de gemiddelde prijs van schroot – ongeveer een dubbeltje per kilo – kan een standaard rijplaat al snel een kleine honderd euro opleveren. Per eenheid.

Voor een dief loont het dus snel de moeite om weg te komen met wat stalen rijplaten. Criminele bendes komen midden in de nacht de bouwplaats binnen om de stalen oprijplaten op een vrachtwagen met kraan te plaatsen. De volgende dag met tientallen stalen rijplaten naar de plaatselijke schroothandelaar. Een zeer lucratieve en louche handel, die de eigenaren van de stalen rijplaten – meestal verhuurbedrijven – veel geld en werk kost.

Kunststof rijplaten zijn niet interessant voor dieven

Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat plastic geen enkele waarde heeft voor dieven. Een potentiële dief zal dus vergeten uw bouwplaats op te gaan en er vervolgens met uw rijplaten vandoor gaan. Maar er zijn nog veel meer voordelen te noemen bij kunststof rijplaten.

Bent u op zoek naar kunststof rijplaten? Neem dan contact met ons op!

 

 

https://www.vanmeekereninfra.nl/kunststof-rijplaten/