HV Corbulo
Image default
Vervoer en transport

Lees hier alles over een bedrijfsverhuizing

Wil je om de een of andere reden je bedrijf verhuizen? Dan zul je met enkele belangrijke factoren rekening moeten houden om dit zo doeltreffend mogelijk te laten verlopen.

Professionele verhuizers

Ieder jaar nemen gemiddeld 25000 bedrijven hun intrek in een nieuw bedrijfspand. Om die verhuis zo vlot mogelijk te laten verlopen is een goede voorbereiding nodig. Een bedrijfsverhuizing vraagt veel tijd en is oorzaak van heel wat stress. Sommige bedrijven kiezen ervoor om zelf hun verhuis uit te voeren. Steeds meer bedrijven schakelen voor hun verhuis professionele verhuizers in. Een goede keuze, want een professionele verhuizers zijn verrassend minder duur dan de meeste bedrijfsleiders denken. Dankzij hun aangepast verhuismateriaal en hun ervaring verloopt een bedrijfsverhuizing vlotter en sneller dan wanneer je alles zelf zou doen. Tijd is kostelijk, waardoor een professionele verhuis vaak minder kost dan wanneer je zelf zou verhuizen.

Geschikte bedrijfsruimte

Voor je met de echte verhuis begint, moet je op zoek naar een geschikt bedrijfspand.  Dat is belangrijk, want het is zeker niet je bedoeling om binnen enkele maanden weer te moeten verhuizen. Je kunt zelf op zoek gaan, maar dat gaat ten koste van je dagelijkse activiteiten als bedrijfsleider. Het inschakelen van een coördinator voor de bedrijfsverhuizing is daarom een goed idee. Bepaal vooraf je budget voor de verhuis.  Zo word je tijdens de verhuis nooit voor onaangename verrassingen geplaatst.

De inrichting van je nieuwe bedrijfsruimte

Hoe wil je de nieuwe bedrijfsruimte inrichten? Zijn sommige zaken zoals bureaus, computers, telefoons, kasten of stoelen aan vervanging toe? Dan is het moment om daaraan te denken. En hou is het gesteld met het interieur en de verlichting in je toekomstige bedrijfspand? Moet de vloerbekleding en de verlichting vervangen worden?

Juridische regeling

Vergeet bij een verhuis ook de juridische aspecten niet uit het oog. Breng de belastingen op de hoogte van je nakende verhuis en laat zeker alle bedrijfsgegevens aanpassen bij de Kamer van Koophandel.

Stappenplan voor een vlotte bedrijfsverhuizing

Pas wanneer alle papieren rompslomp geregeld is, kun je met de échte bedrijfsverhuizing beginnen. Ons eenvoudig stappenplan moet je helpen om je zakelijke verhuizing zo vlot en succesvol mogelijk te laten verlopen. Voor een vlotte bedrijfsverhuizing:

 • Beëindig je tijdig je huidige huurovereenkomst.
 • Schakel je een projectcoördinator gespecialiseerd in bedrijfsverhuizingen in.
 • Maak goede afspraken met het verhuisbedrijf.
 • Stel een gedetailleerd verhuisdraaiboek op.
 • Inventariseer wat wel en niet mee verhuist naar je nieuwe bedrijfsgebouwen.
 • Verhuis afdeling per afdeling in plaats van alles tegelijk te willen verhuizen.
 • Breng elke betrokkene tijdig op de hoogte van je bedrijfsverhuizing, ook je nieuwe buren en diegene van je oude pand.
 • Codeer alle verhuisdozen zodat iedereen onmiddellijk weet welke dozen naar welke afdeling moeten.
 • Maak een contactpersonenlijst.
 • Maak een inventaris en kijk alles na op eventuele schade door de verhuizing.
 • Breng alle verhuisdozen samen en bezorg ze aan het verhuisbedrijf.
 • Geef iedereen alle nieuwe telefoonnummers, niet alleen binnen je bedrijf maar ook aan alle klanten.

Bedrijfsverhuizing

Ga je binnenkort je bedrijf verhuizen naar een nieuw pand, en weet je niet goed hoe ermee te beginnen? Dan vind je in Verhuisbedrijf Snelle Jongens een geschikte partner om je bedrijfsverhuizing vlot te laten verlopen.

https://verhuisbedrijfsnellejongens.nl/bedrijfsverhuizing/