HV Corbulo
Image default
Huishoudelijk

Hoe vervangt een elektricien uw groepenkast?

Een groepenkast gaat best lang mee in het algemeen. Het kan toch gebeuren dat een groepenkast op den duur mankementen gaat krijgen. Als u bijvoorbeeld steeds vaker last hebt van een kortsluiting kan dit een teken zijn van een verouderde groepenkast. Het kan dan handig zijn om de groepenkast te vervangen. Dit is niet de enige reden wanneer een groepenkast kan worden vervangen. Het is ook handig om de groepenkast te vervangen als deze verouderd is. Vaak werkt zo een groepenkast niet helemaal goed meer en is die veel minder veilig. 

Een groepenkast vervangen met behulp van een elektricien

Het wordt ten zeerste afgeraden om zelf de groepenkast te vervangen. Dit komt omdat de gemiddelde klusser niet genoeg kennis heeft over zulke zaken. Het is dus beter om dit over te laten aan een ervaren elektricien. Een elektricien heeft al vaak een groepenkast moeten vervangen en weet precies hoe en wat er gedaan moet worden. De elektricien kan dus veilig en snel de werkzaamheden uitvoeren. Als u de groepenkast zelf aansluit, kan het zijn dat dit verkeerd gebeurt. U kunt dan zonder stroom komen te zitten. 

Een extra groep plaatsen

Als de stoppen vaak doorslaan of als schakelaars elke keer omgaat, kan het tijd zijn om een groep in de groepenkast te vervangen. Alleen is dit niet noodzakelijk. Het plaatsen van een extra groep zou ook al voldoende kunnen zijn. De extra groep zorgt ervoor dat apparaten gelijkmatiger over de groepenkast kunnen worden verdeeld. Voor het plaatsen van een extra groep wordt het ook aangeraden om een ervaren elektricien in te schakelen. Deze weet er meer van en zal de werkzaamheden veilig en effectief uitvoeren. Goed om in het achterhoofd te houden is dat het net altijd mogelijk is om een groepenkast uit te breiden.