HV Corbulo
Gezondheid

Je spieren verbeteren met dry needling in Nijmegen

Wanneer je te kampen hebt met stijfheid in je spieren of knopen in je spieren dan is het misschien wel een goede keuze om een keer langs te gaan bij de beste dry needling in Nijmegen. Hier zal er op een bepaalde manier goed worden gekeken naar de stijfheid die zich in deze spieren bevindt en hoe dit kan worden opgelost. Door middel van een speciale techniek zorgt de therapeut er met de dry needling in Nijmegen voor dat de spieren juist weer kunnen ontspannen en dat er wordt gekeken naar het voorkomen van soortgelijke klachten in de toekomst. De behandelingen van dry needling in Nijmegen hebben niet alleen maar een ontspannende werking, maar bieden nog meer voordelen voor het lichaam van de patiënt.

 

Spanning

Wanneer je een behandeling bij dry needling in Nijmegen ondergaat zal je direct een verschil merken wanneer je de praktijk weer verlaat. Het zorgt er namelijk voor dat de spanning die er op je spieren staat wordt verminderd en dat je geen lastmeer hebt van gespannen of stijve spieren. Maar dit zal niet het enige resultaat zijn. Doordat de spieren worden aangepakt wordt niet alleen die spanning verholpen, maar wordt ook de druk weggehaald op de andere punten waar de spieren op zitten te knellen. Het kan zo zijn dat een stijve spier opzwelt en zo druk uitoefent op een gewricht of een ander deel van het lichaam waardoor je te maken krijgt mijn andere fysieke klachten.

 

De behandeling

Door middel van een behandeling bij dry needling in Nijmegen wordt er door een manueel therapeut of foor een fysiotherapeut ervoor gezorgd dat de spanning verdwijnt. De behandelingen zijn altijd effectief en hebben daarbij ook maar weinig tijd nodig. De naald wordt in de spier gestoken en zal niet altijd even prettig aanvoelen. Voor een halve minuut zal de naald ongeveer in de pier blijven. Hierna zal je lichaam zich al een stuk beter voelen.