HV Corbulo
Auto's en Motoren

Paruzzi is meer dan een VW Classic parts dealer

Kever restauratie aanwijzingen geeft het Paruzzi team graag aan jou. Een eerste advies: als je gaat klussen aan je wagen, is de aanschaf van het boek ‘How to restore Volkswagen Beetle’ geen overbodige luxe. Het is een Engelstalig boek dat onder meer de volgende zaken bespreekt:

– restauratiepunten als besturing, carrosserie, chassis, elektrisch, interieur
– en exterieurrestauratie, motor, remmen en wielophanging;
– alle Keverseries van 1953 tot en met 2003;
– stap-voor-stap-restauratie-instructies;
– honderden full colour illustraties;
– Kever-aankooptips;
– suggesties om zelf plaatwerkdelen te maken;
– las- en spuitadviezen.

Kever Magazines zijn ook te bestellen, enkele voorbeelden: Aircooled Way, AirMighty Megascene, Boxertje Magazine en Hot VW’s Special Edition.

Als het om het repareren van de Kevermotor in een luchtgekoelde wagen gaat, is een gedegen voorbereiding essentieel. Een makkelijke klus is het namelijk niet. Als beginnend VW-reparateur zou je ook voor een revisiemotor kunnen kiezen. De Paruzzi-experts bouwen deze motoren zelf. De officiële kwaliteitseisen worden hierbij volledig nageleefd. Je hebt de keuze uit een reguliere of een getunede motor. Laatstgenoemde beschikt over een grotere cilinderinhoud (1641cc of 1775cc). Op iedere Paruzzi revisiemotor krijg je 2 jaar garantie. Revisiemotoren worden op maat gemaakt, dus specifieke wensen kun je kenbaar maken. De levertijd is een week of drie. Als je de oude motor bij Paruzzi inlevert, kom je in aanmerking voor een aantrekkelijke korting. Voldoet de inruilmotor aan een aantal eisen, dan kan het bedrag oplopen tot € 370,00.

De nieuwsbrief van Paruzzi verschijnt een keer of twee per maand en staat boordevol interessante weetjes. Zo werd onlangs ingegaan op het vergroten van het vermogen door het wijzigen van cilinderkoppen, nokkenas et cetera. Andere leuke topics zijn het verschijnen van nieuwe luxe trekhandvatten met verchroomde eindkappen voor Volkswagen Bussen en de historie van de oranje Volkswagen service sticker. Op de website van Paruzzi vind je het nieuwsbrievenarchief. Ook handig om te weten: op www.paruzzi.comstaat een actuele prijslijst. Je kunt een printversie openen én een Excel bestand downloaden.

https://www.paruzzi.com/nl