HV Corbulo
Image default
Vakantie

Minicamping in Overijssel

Ben je dol op kamperen, maar heb je het even gehad met de enorme familiecampings met honderden plaatsen en continu drukte? Kies dan voor een minicamping in Overijssel. In Overijssel is het sowieso al een stuk rustiger dan in andere delen van het land, maar op een minicamping kom je helemaal tot rust.

Wat is een minicamping?

Het woord minicamping betekent niet dat je er alleen met een heel klein tentje staat. Een minicamping is gewoon een heel kleinschalige camping. De minicamping heeft maximaal 15 plaatsen. Soms, als de minicamping op een boerenterrein ligt, is een minicamping ook een boerencamping. Maar een boerencamping kan zomaar drie keer zo groot zijn als een minicamping.

Een minicamping heeft over het algemeen weinig faciliteiten. Een zwembad of speeltuin is een zeldzaamheid. Voor sommigen een gruwel, maar voor de natuurliefhebber is dit een echt pluspunt. Geen geschreeuw, maar lekker rust. De grotere boerencampings investeren juist wél in dit soort faciliteiten. Daardoor trekken de minicamping en de boerencamping een heel ander publiek.

Tot rust komen

Het grote thema van de minicamping is „tot rust komen“. De sfeer is ontspannen en alles verloopt lekker gemoedelijk. Geen stress, maar wakker worden met fluitende vogels en lekker lang genieten van de avondzon.

Ook het boeken van je verblijf op een minicamping (of boerencamping) in Overijssel hoeft je geen stress op te leveren. Ga gewoon naar www.visitoost.nl, blader in alle rust door het aanbod en boek vervolgens je verblijf bij de aanbieder. En omdat er verder geen tussenpersonen bij betrokken zijn, krijg je de beste prijs die mogelijk is.