HV Corbulo
Woning en Tuin

Ratten bestrijden: Hoe pak je dit aan?

Het is een van de meest bekende ongedierte soorten. Toch zijn er nog steeds veel mensen die hier last van hebben en niet weten hoe ze ervan af moeten komen. Heb jij een probleem met ratten? Lees dan deze blog om te weten wat je moet doen!

Wat kun je er zelf tegen doen?

Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om ratten te bestrijden. Allereerst kun je gebruik maken van rattengif (rodenticide). Dit gif mag alleen binnenshuis gebruikt worden omdat anders andere dieren hier last van kunnen krijgen.

Veel mensen maken ook gebruik van rattenklemmen om ratten te bestrijden. Hierbij gaat het erom dat er wat lokaas in de klem wordt gestopt, bijvoorbeeld pindakaas. Na het dichtslaan van de klem is de rat op slag dood en kun je een nieuwe klem plaatsen.

Bovenstaande oplossingen zorgen er vaak voor dat de verspreiding van de plaag geremd wordt, maar volledige bestrijding wordt hiermee zelden bereikt. Ratten worden naar verloop van tijd namelijk immuun voor het gif waardoor de verspreiding weer zal verdergaan. Daarom is het belangrijk om een professional in te schakelen.

Wat doet een professionele bestrijder precies?

Je hebt je rattengif gebruikt en je rattenvallen gezet, maar toch blijven de ratten maar komen! Je hebt besloten een bestrijder in te zetten, goed bezig! Ratten bestrijden is namelijk niet eenvoudig.

Het eerste wat de bestrijder gaat doen is analyseren wat de ernst van de plaag is door middel van een inspectie. Vervolgens maakt de bestrijder een plan voor de verdelging van de ratten.In veel gevallen maakt de bestrijder gebruik van dezelfde twee middelen als hierboven beschreven zijn: 

  • Gif, dit is hetzelfde gif als hierboven beschreven. Dit gif is alleen een stuk sterker waardoor het bestrijden van de ratten sneller zal gaan. Als een rat dit gif binnenkrijgt, sterft hij binnen een week aan een interne bloeding.

  • Klemmen, de klemmen worden op strategische punten in de tuin gelegd waar de kans het grootst is dat de ratten in de val lopen. Er wordt gebruik gemaakt van een lokmiddel om de ratten naar de val te trekken.

De kosten van de bestrijding hangen sterk af van de ernst van de situatie. Dit verschilt dus per geval.

https://rattenbestrijden.com/