HV Corbulo
Auto's en Motoren

Tweedehands Toyota Yaris; een zeer complete en compacte hatchback

Het aanbod van kleine, compacte hatchbacks is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Zoek jij een dergelijke auto, dan zie je zomaar door de bomen het bos niet meer. Gelukkig kun je echter altijd even een interessant auto blog bezoeken. Daar lees je behalve het laatste auto nieuws, ook andere interessante wetenswaardigheden over auto’s en word je geïnspireerd bij de zoektocht naar een nieuwe of tweedehandse auto. Op grond van de inspiratie die jij kreeg, kocht jij een prima tweedehands Toyota Yaris en dat bleek achteraf een uitstekende keuze te zijn.

Auto van het Jaar in 2000

De Yaris heeft al een mooie historie achter de rug en werd al in 2000 uitgeroepen tot Auto van het Jaar. En dat terwijl de Yaris in 2003 door het gebruik van betere en vooral mooiere materialen een behoorlijke boost kreeg. De ontwerpers kregen bij de ontwikkeling van de Yaris nu eens de vrije hand, en van die gelegenheid maakten ze graag gebruik. Het legde Toyota allesbehalve windeieren. Na 2000 was de Yaris er even in zowel een hatchback, sedan ook in Verso uitvoering, bij de tweede generatie Yaris werd de productie van de Verso uitvoering gestopt.

Vijf centimeter langer en 14,5 centimeter meer bagageruimte

De Toyota Yaris is toe aan de derde generatie en is een veel verkochte auto, zowel nieuw als tweedehands. De derde generatie van de Yaris is vijf centimeter langer en ook het koetswerk is tien centimeter vergroot. Dit maakt dat er meer bagageruimte gecreëerd is, liefst 14,5 centimeter om precies te zijn. In 2014 gaf Toyota de Yaris nog maar eens een facelift. Die aanpassingen maken dat de Yaris meer gelijkenissen is gaan vertonen met de Aygo. De Yaris is er ook in GRMN uitvoering, een rallyuitvoering. Hier zijn echter slechts 622 van geproduceerd. De kans dat je die als occasion kunt kopen is dus gering.