HV Corbulo
Sport

Wat zijn de beste bokshandschoenen voor beginners?

Bokshandschoenen lijken een eenvoudige aankoop op het moment dat u met een sport als boksen start. Maar hoe weet u nou welke maat bokshandschoen perfect bij uw handen past? En zit er een verschil in bokshandschoenen voor beginners en gevorderden? Het kan handig zijn om u in te lezen, voor u dit zomaar online bestelt. In dit artikel vindt u meer informatie terug over verschillende soorten bokshandschoenen en leest u ook nog een tip over de aankoop van een stootkussen. Want om de sport goed te kunnen beoefenen, heeft u de juiste uitrusting nodig; die vindt u bij Rumble Store Holland.

Verschillende soorten bokshandschoenen

Bokshandschoenen bestaan er in allerlei vormen, kleuren en uitvoeringen. Hoe weet u nou welke soort het beste bij u past? Ten eerste is er het verschil tussen nepleren en leren handschoenen. De leren handschoenen zijn iets duurder, maar veel beter voor de lange termijn. Daarnaast kunt u kiezen voor semi-contact en full contact bokshandschoenen. De semi-contact handschoen is dun en heeft daardoor weinig schokdemping. Dit soort bokshandschoenen worden vooral gebruikt bij Jiu Jitsu en Taekwondo. Terwijl de full contact handschoen een stuk dikker is en uw knokkels ook beter zal beschermen. Dit soort handschoenen worden bij kickboksen en MMA gebruikt. Daarnaast is het altijd handig om een binnen handschoen of in ieder geval bandage aan te schaffen. Dit beschermt uw bokshandschoen van binnenuit tegen schade, vieze luchtjes door transpiratie en mogelijk vuil dat de handschoen binnenkomt. Wanneer u voor bandage kiest, biedt u ook nog eens extra versteviging en dus bescherming aan uw polsen.

Koop meteen ook uw bijbehorende stootkussen online

Rumble Store Holland biedt u een uitgebreid assortiment van allerlei producten, benodigdheden en outfits op het moment dat u gaat boksen. Deze kunt u online bij hen bestellen, maar u kunt ook langsgaan in hun showroom. Dit heeft als voordeel dat u de bokshandschoenen kunt passen en het stootkussen kunt uitproberen. Hierdoor weet u precies welke maat u het beste past en welk stootkussen u het fijnste vindt slaan. Een stootkussen is ideaal op het moment dat u dynamisch wil trainen. Het is wel belangrijk dat u ook iemand heeft die het stootkussen voor u kan vasthouden tijdens uw trainingen.