HV Corbulo
Image default
Hobby en vrije tijd

50 jaar geworden? Huur een Abraham!

Waarom zou je een abraham 50 jaar huren hoor ik je nu vragen. Ik vertel je waarom! Het is niet alleen een leuk of grappig stuk decoratie die niet te missen is tijdens feesten en zo dergelijke, het is ook een traditie. In verschillende plaatsen in het land is het huren van een Abraham net zo traditie dus als carnaval. Waarom je het zou doen ligt uiteindelijk aan jou, maar ik geef je wat informatie en leuke feitjes! Je zou misschien denken dat het wat duurder zou zijn omdat het voor zulke speciale gebeurtenissen is, maar eigenlijk is dat niet zo. Opblaaspoppen zijn bijvoorbeeld best goedkoop en passen overal.

 

Waarom de naam Abraham?

Sommige weten al dat Abraham een naam is uit de bijbel, maar als we het hebben over een Abraham pop hebben we het natuurlijk niet eigenlijk over die Abraham. Het is eigenlijk een manier om iemand oud te noemen! Hoewel moet je het niet te serieus nemen, je zou het meer moeten zien als een compliment. Het halen van de 50 is een best grote mijlpaal. Je bent halverwege de weg op naar de 100, wat geweldig zou zijn als je het zou halen. De naam Abraham kan dus eigenlijk alles betekenen, maar wees niet bang, oud zijn is niet iets slechts, het is iets speciaals.

 

Een Abraham maar dan voor de vrouwen?

Die bestaan ook! Het heet Sarah, en daar zijn ook heel veel varianten en is eigenlijk net zo populair als de Abrahams. Hierbij geldt hetzelfde verhaal dat het betekent dat je een stukje ouder bent geworden, maar dan natuurlijk als een compliment. De Abrahams en Sarahs Het is een klassieke Nederlandse traditie dat nog jaren voort gaat om verjaardagen stukjes gezelliger en interessanter te maken. Wat is eigenlijk de conclusie van deze tekst? Word jij of iemand die je kent 50? Vier het in de beste manier dat je kan, 50 worden is zeer speciaal en verdient veel aandacht. Op naar de 100!

 

https://www.huureenpop.nl/content/index/abraham_pop_huren_doetinchem