HV Corbulo
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn grasbetontegels?

Wat zijn grasbetontegels nu eigenlijk? Grasbetontegels zijn een hartstikke handige vinding, die steeds vaker wordt toegepast op buitenplaatsen. Deze tegels worden geplaatst op een uiteraard vlakke ondergrond die klaar is om betegeld te worden. Echter, in plaats van te betegelen met daadwerkelijke tegels, vormen grasbetontegels een natuurvriendelijkere oplossing.

Grasbetontegels kennen ronde openingen en horizontale groeven, waardoor gras en andere begroeiing de kans krijgt als het ware door de tegels heen te groeien (dat wil zeggen, door de openingen). De groeven bieden een anti-slip functie, zodat de gebruiker niet wegglijdt en eventuele gras-, modder- en vochtsporen zoveel mogelijk in de groeven verdwijnen. 

Functionaliteit van grasbetontegels

 

Waarom zijn grasbetontegels zo functioneel? Juist dankzij de opening krijgt hemelwater direct de kans om in de grond te trekken; dit in tegenstelling tot gewone tegels. Dankzij deze functionaliteit wordt het probleem rond afwatering direct opgelost. Zouden grasbetontegels nóg vaker worden toegepast, dan zou dit het ’tegeltuinen probleem’ sneller oplossen en wordt het rioolnetwerk minder overbelast. 

Uitkomst voor wegzakken regenwater

Daarnaast kan men gewoon over de tegels heen lopen; een win-win situatie voor mens, natuur en het riool. Iedere tuin zou eigenlijk over een gedeeltelijke grasbetonbetegeling dienen te beschikken. Vanzelfsprekend niet op het terras; tuinmeubilair zou immers kunnen wegzakken tussen de openingen. Juist op de afgelegen stukjes, waar bijvoorbeeld fiets gestald worden zouden uitstekend grasbetontegels geplaatst kunnen worden. 

Grasbetontegels kopen

Overweegt u grasbetontegels te kopen? Bezoek de specialst Betondingen.nl hiervoor. Betondingen.nl levert altijd uit ruime eigen voorraad, als één van ’s lands grootste aanbieder van betonproducten. 

https://www.betondingen.nl/grasbetontegels/