HV Corbulo
Image default
Sport

Alles wat je moet weten over EMS training

Wil jij weten wat een EMS training precies is en nog belangrijker; of deze manier van trainen wat voor jou is? We leggen in dit artikel kort uit wat EMS training is en voor wie deze manier van trainen geschikt is.

EMS training is een trainingsprogramma waarbij je spieren van buitenaf gestimuleerd worden door middel van elektrische impulsen. Bij een gewone training in de sportschool worden onze spieren vanuit onze hersenen gestimuleerd. Met EMS krijgen de spieren een extra stimulans via elektrische stroomstootjes. Hierdoor train je in kortere tijd je spieren sterk en blijf je eenvoudig fit.

De elektrische impulsen bereiken je lichaam via elektroden die in een speciaal stimulatiepak verwerkt zijn. De twaalf elektrodeparen zijn op zo’n manier in het pak verwerkt dat ze precies de diverse spiergroepen optimaal kunnen stimuleren. Het stimulatiepak staat door middel van snoertjes in verbinding met het externe EMS trainingsapparaat. Op het trainingsapparaat zet je de gewenste training aan en stel je de intensiteit van de impulsen in. Van elk elektrodepaar is de intensiteit van de impulsen apart in te stellen, je kan dus per spiergroep bepalen hoe hard je deze wilt trainen. Naast het stimulatiepak zijn er ook nog aparte bijbehorende bandelektroden. Deze zijn bedoeld voor aan je benen en armen en zijn ook verbonden aan het trainingsapparaat.  

Door de extra stimulatie van de elektrische impulsen bereik je in korte tijd een optimaal resultaat. Waar je met EMS maar twee trainingssessies van 20 minuten per week hoeft uit te voeren, ben je in de sportschool meerdere uren kwijt om hetzelfde resultaat te behalen.

Wat zijn de kosten van EMS training?

Zie jij het helemaal zitten om te trainen met EMS maar wil je eerst nog weten wat de EMS training kosten zijn? Bij StimaWELL kan je het EMS apparaat en de bijbehorende benodigdheden zowel huren als kopen. Het huren van het EMS apparaat kost €249,- voor drie maanden. Bij deze huurprijs zijn alle benodigdheden inbegrepen. Na drie maanden stopt het abonnement automatisch. Natuurlijk kan je het ook eenvoudig verlengen. Wil je het apparaat kopen? Dan moet je rekening houden met de volgende kosten:

  • EMS apparaat: € 8.410,-
  • 12-kanaals stimulatiepak € 265,-
  • 4 neopreen bandelektroden € 33,-

 

https://www.stimawell.com/nl-nl