HV Corbulo
Vakantie

Leuke dingen om te doen in Bergamo, Italië!

Bergamo is een unieke stad in de regio Lombardije in Noord-Italië. Met een bevolking van 120.000, is deze stad de vierde grootste in de regio en zijn groter stedelijk gebied heeft een bevolking van 500.000. Bergamo fungeert als een belangrijk verkeersknooppunt voor Italië en Europa met haar drukke Caravaggio International Airport en Bergamo is ook een belangrijk economisch centrum voor Lombardije. Desalniettemin is Bergamo een heerlijke stad voor een stedentrip, een korte vakantie of de basis om Lombardije te verkennen.

Laten we de leukste dingen en bezienswaardigheden van Bergamo samen verkennen!

1. Maak een wandeling langs de Venetiaanse muren

De Venetiaanse muren werden in de 16e eeuw gebouwd door de Republiek Venetië, toen Bergamo tot die staat behoorde. Ze markeren de oude stad, ook wel het bovenste historische centrum genoemd, De muren werden gebouwd om de stad te beschermen tegen de Republiek Milaan en Frankrijk tijdens het verval van de controle van Venetië over de maritieme handel. Tegenwoordig zijn de muren een symbool van de rijke en trotse geschiedenis van Bergamo en omsluiten ze de stad op een sprookjesachtige manier.

2. Piazza Vecchia

Dit prachtige plein is een van de belangrijkste attracties in de historische bovenstad en is een fantastische plek om je tour door Bergamo te beginnen nadat je de kabelbaan hebt genomen. Rond het Piazza Vecchia liggen een aantal mooie gebouwen waaronder de Campanone Torre Civica, het prachtige Palazzo della Ragione en de centrale decoratieve fontein.

3. Bezoek Cappella Colleoni

De kerk en het mausoleum Cappella Colleoni is het meesterwerk van Giovanni Antonio Amadeo, een plaatselijke kunstenaar uit Pavia. Het ligt net naast het Piazza Vecchia en de kathedraal van Bergamo. Cappella Colleoni onderscheidt zich echter  van de vele prachtige gebouwen dankzij de kleurrijke marmeren façade en het interessante ontwerp. De façade heeft bijbelse taferelen en mythologische verhalen, en is architectonische stijl is een combinatie van Renaissance, maniërisme en later barok. Binnen vindt je een groot aantal waardevolle Italiaanse fresco’s en sculpturen, evenals de sarcofaag van de familie Colleoni.

4. Bergamo Stadspoort

De oude stad van Bergamo is omgeven door een reeks indrukwekkende Venetiaanse muren en er zijn verschillende poorten die staan ​​in fantastische staat, ondanks hun leeftijd. De meest opvallende van deze poorten is de Porta San Giacomo – dit oogverblindende witte marmeren poorthuis werd gebouwd in de 16e eeuw en stond in het kader van de verdedigingsmuren van de steden. Wandelend naar de poort langs de gebogen loopbrug kun je uitkijken naar de moderne stad Bergamo en naar het platteland.

5. Bezoek Accademia Carrara

Deze kunstacademie is een van de oudste in heel Italië. Het is ook een kunstgalerie, goed georganiseerd en onlangs geherstructureerd, met een waardevolle collectie van ongeveer 1800 schilderijen uit de 15e tot de 19e eeuw van nationale kunstenaars zoals Raphael, Bellini, Botticelli, Canaletto en Pisanello.

Auto huren in Bergamo

Er zijn een aantal plekken in Pisa waar je een auto kunt huren. Kom je aan in Bergamo met het vliegtuig, dan is het natuurlijk het handigste om je auto te huren bij een verhuurbedrijf op het vliegveld. Payless, Goldcar, National, Alamo, Europcar, InterRent, Flizzr, Sixt, Dollar, Hertz, Firefly, Sixt en Europcar hebben onder andere een loket op het vliegveld van Bergamo, https://www.autoitaly.nl/nl-luchthaven-bergamo-orio-al-serio/. Een auto huren kan al vanaf 15 Euro per dag. Een auto is natuurlijk een perfect alternatief om de omgeving van Bergamo te verkennen. Maar mocht je in de stad willen blijven, dan is een auto overbodig. Het openbaar vervoer in Bergamo is prima.

unieke stad in de regio Lombardije in Noord-Italië. Met een bevolking van 120.000, is deze stad de vierde grootste in de regio en zijn groter stedelijk gebied heeft een bevolking van 500.000. Bergamo fungeert als een belangrijk verkeersknooppunt voor Italië en Europa met haar drukke Caravaggio International Airport en Bergamo is ook een belangrijk economisch centrum voor Lombardije. Desalniettemin is Bergamo een heerlijke stad voor een stedentrip, een korte vakantie of de basis om Lombardije te verkennen.

https://www.autoitaly.nl