HV Corbulo
Image default
Hobby en vrije tijd

Afstandsbediening rolluik kiezen

Voor rolluiken zijn verschillende afstandsbedieningen te vinden. Deze zijn er niet alleen in verschillende soorten en maten, maar ook als echte afstandsbediening die je in de hand houdt of die gewoon aan de muur bevestigd zit.

Doordat er zoveel verschillende soorten zijn, kan het lastig zijn om een geschikte afstandsbediening te kiezen. Hierbij moet je vooral kijken naar hoeveel rolluiken je wilt bedienen en of je deze los van elkaar wilt bedienen, of tegelijkertijd.

Normale afstandsbediening rolluik

Voorheen waren er voornamelijk afstandsbedieningen die een enkele rolluik konden bedienen en later was het ook mogelijk om meerdere rolluiken tegelijk te bedienen met een afstandsbediening rolluik met meerdere kanalen.

Tegenwoordig is er veel meer mogelijk en kunnen rolluiken zelfs vanaf een smartphone worden bediend. Het enige dat je dan hoeft te doen, is een app te installeren en vervolgens kun je vanaf deze app meerdere rolluiken bedienen. Dit gaat zelfs via wifi, dus wanneer je bijvoorbeeld vergeet om de rolluiken te laten zakken, dan kun je dit nog op afstand doen via je mobiele telefoon of tablet.

Kies voor rolluiken met een SOMFY rolluikmotor

Er zijn verschillende rolluikmotoren te verkrijgen, van kwalitatieve merken tot huismerken. SOMFY is voor motoren toch wel het beste merk dat je kunt krijgen. Het oorspronkelijk Franse merk, staat in de wereld van zonwering erg hoog aangeschreven en is dan ook meestal wel terug te vinden bij dealers van zonwering.

De reden waarom een SOMFY rolluikmotor vaak wordt gekozen, is omdat deze van zeer hoge kwaliteit zijn en ook nog eens heel lang meegaan. Daarnaast speelt de garantie op deze motoren vaak ook een doorslaggevende rol.

Een SOMFY rolluikmotor is in vergelijking met de motoren van andere merken ook vaak nog redelijk stil.

Welke SOMFY rolluikmotoren zijn er

SOMFY heeft drie soorten rolluikmotoren. De IO homecontrol motoren, die gebruikt kunnen worden in combinatie met een mobiele app.

De RTS motoren, deze zijn wel erg bekend en komen dan ook vaak voor. Deze motoren zijn geschikt voor een RTS afstandsbediening. En kunnen ook gebruikt worden in combinatie met een mobiele app.

WT motoren, zijn de motoren die worden aangedreven door een wandschakelaar. Ze werden vooral vroeger veel gebruikt, maar tegenwoordig zijn de motoren die werken op afstandsbediening natuurlijk een stukje populairder. 

https://rolluikenland.nl