Hoe snel denk je dat een parachutist vrijuit op de grond gaat voordat zij/ of hij neer komt?

Wel, geloof het of niet, de snelheid van een parachutesprong vrije val kan worden aangepast met hun lichaamshouding. Normaal gesproken is je buik echter naar de aarde gericht, maar je kunt nog steeds een duizelingwekkende 190 km/u bereiken, maar de topsnelheid is geklokt op 988 km/u.

De typische skydive van 14.000 voet duurt over het algemeen 5 – 7 minuten, maar de vrije val zelf duurt niet meer dan 1 minuut. En door naar beneden te zweven zie je echt de schoonheid van het land beneden en kun je de schoonheid van de wereld waarin we leven echt waarderen.

Welke prachtige locaties zijn er om te gaan skydiven?

Skydiven over het Great Barrier Reef is een voorbeeld van parachutespringen over natuurlijke schoonheid. Terwijl de meeste mensen hier reizen, brengen ze een dag of twee door op een snorkeltour en hebben dan niets anders te doen. Maar wat als u dit natuurwonder zou kunnen zien terwijl u 13.000 voet valt? Het is letterlijk een adembenemende manier om het Great Barrier Reef te bekijken. Maar er zijn ook veel andere plaatsen boven de kusten en nationale parken die zorgen voor een prachtige skydive.

Op je eerste sprong zal het een tandem zijn, skydiven met een instructeur die je eerst zal informeren over de veiligheid en hoe je je lichaam te positioneren tijdens de sprong. Kort daarna zit je op 9.000 ft. hoogte, tot 14.000 ft. en dan komen de zenuwen pas echt naar boven, vooral als je dichter bij de deur staat. Je instructeur zal de sprong maken en binnen enkele seconden lijkt het vliegtuig waar je uit springt mijlenver weg. Dit is het moment waarop het gevoel van de vrije val en de adrenaline van het parachutespringen echt begint te werken.

Waarom is het gevoel zo moeilijk te beschrijven?

Hoewel het gevoel moeilijk te beschrijven is, lijkt de vrije val bij het parachutespringen zelf je niet het gevoel te geven dat je met hoge snelheid valt, ook al is de vrije val bij het parachutespringen enorm. Dit komt omdat de grond niet dichterbij lijkt te komen totdat je eindelijk op het punt komt waar de instructeur de schietpartij trekt.

Extreme parachutespringen is al eeuwen bekend en geeft ook een geweldige kick!

Als je wilt praten over extreem parachutespringen, laten we het dan hebben over een beroemde plaatsen voor indoor skydive locaties Nederland. Joseph Kittinger, een militair officier die het wereldrecord voor de hoogste hoogte sprong en de snelste vrije val bij het parachutespringen in handen heeft. In 1960 maakte Kittinger zijn sprong uit een ballon op een ongelofelijke hoogte van 102.800 voet die hem een snelheid van 988 km/u opleverde. Een dergelijke sprong is de definitie van extreem parachutespringen.

Welke records zijn er nog meer behaald?

Een ander record dat het vermelden waard is, is het parachutespringen in formatie. In Udon Thailand, 2006 hebben 400 parachutisten deelgenomen aan het breken van het wereldrecord in het formatieklimmen. Het formatiespringen wordt steeds moeilijker als het aantal parachutisten toeneemt, maar in 2006 hebben ze deze stunt met succes uitgevoerd.

Velen die skydiven raken verslaafd aan de adrenaline, terwijl anderen het gewoon uitproberen voor de ervaring, hoe doodsbang ze ook zijn. Maar skydive-locaties bevinden zich over de hele wereld en kunnen gemakkelijk worden opgepakt als een hobby of een eenmalige ervaring.

https://ticketforsale.nl/